Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema razloga za pesimizam

Južnokorejski predsjednik: Sjeverna Koreja ostaje otvorena za dijalog s SAD-om

Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP)
Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Kim Jong Un i Trump susreli su se tri puta od lipnja 2018. godine, ali nije bilo značajnog napretka. Napetost je pojačana nakon što je Pjongjang SAD-u odredio svršetak prošle godine kao krajnji rok, što je Washington odbacio.

Južnokorejski predsjednik Moon Jae In izjavio je u utorak da nema potrebe biti pesimističan zbog zastoja u pregovorima SAD-a i Sjeverne Koreje o denuklearizaciji te dodao da Pjongjang još nije odbacio mogućnost nastavka dijaloga.

Pročitajte i ovo Prosvjedi na Sveučilištu Columbia Napeto diljem SAD-a Drama u Americi: Prosvjednici zauzeli zgradu Sveučilišta i izvjesili poruku "Intifada" Ilustracija Tajni agent Američki špijun prodao tajne Rusima: "Prvo je poslao ovo pismo, a onda tajne o vojnom napadu jedne države"

Moon je izjavio da je nedavno pismo američkog predsjednika Donalda Trumpa sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu dobar znak koji naglašava njegovu opredijeljenost za dijalog s Pjongjangom.

Moon je govorio na konferenciji za novinare u predsjedničkoj Plavoj kući.

Kim Jong Un i Trump susreli su se tri puta od lipnja 2018. godine, ali nije bilo značajnog napretka u dijalogu jer je Sjeverna Koreja zahtijevala da se prvo ukinu međunarodne sankcije, a napetost je pojačana nakon što je Pjongjang SAD-u odredio svršetak prošle godine kao krajnji rok, što je Washington odbacio. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene