Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tmurno, hladno...

VRATIO SE SNIJEG Doznajte kakvo će vrijeme biti do kraja tjedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedini gradovi jutros su se probudili uz goleme pahulje snijega.

Iako je padao, snijeg se nije primao za tlo. U nastavku dana očekuje se umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na sjevernom Jadranu te u gorskim predjelima, gdje su mogući susnježica i snijeg.

Pročitajte i ovo Ilustracija pravo proljetno Kakav nas vikend očekuje? Doznajte u prognozi meteorologa Ivana Čačića Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Više kiše posvuda će biti navečer i u noći na petak kad se u Dalmaciji očekuju i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni, na Jadranu umjereno, mjestimice i jako jugo.

Najviša dnevna temperatura između 5 i 10, a na Jadranu uglavnom od 10 do 15 stupnjeva Celzijevih, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku, za danas, 25. veljače.

Na kopnu i do kraja tjedna promjenjivo. U petak ujutro kiša, u gorju moguće i susnježica ili snijeg, a onda poslijepodne postupan prestanak oborina. U dane vikenda nestabilno, u subotu povremeno s kišom te malo toplije.

I na Jadranu do kraja tjedna bez nekih posebnih promjena. I dalje umjereno do pretežno oblačno te s kišom, osobito u petak. Osim toga u petak će prolazno zapuhati bura, a onda za vikend ponovno jugo u jačanju, koje će u nedjelju biti jako i olujno.

Dakle, i do kraja tjedna promjenjivo i nestabilno. Svega će biti - malo sunca, malo oblaka i nešto oborina, a čega, koliko i gdje pratite i dalje u našim idućim prognozama.

HAK: kiša i slab snijeg u Gorskome kotaru i središnjoj Hrvatskoj

Autoceste: A1 i A6 Rijeka-Zagreb te državna cesta DC1, Stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) i Jadranska magistrala (DC8) otvorene su za sve skupine vozila. Slab snijeg, uz kišu, mjestimice pada u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, a mokri su ili samo vlažni te skliski kolnici od kiše u Hrvatskom primorju i Lici, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su ceste: ŽC3156 Mala Gorica-Žažina; ŽC3253 Košutarica-Mlaka; ŽC3275 Stankovac-Slana u mjestu Donje Jame; ŽC5153 Kosinjski Most-Bakovac i LC33139 Kraljeva Velika-Trebež.

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na županijskoj cesti Bjelopolje-Donji Lapac.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se usporeno, jednim trakom, a iza vijadukta Bukovo u smjeru Rijeke uz ograničenje brzine zbog sanacije odrona.

Pojačan je ulazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo, a trajekti i katamarani plove redovito.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene