Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako im stati na kraj?

VIDEO Divljao po cesti brzinom većom od 160 na sat i snimao se: Građani bijesni, zbog takvih prosvjeduju već godinama

Aktualno Galerija Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 3 Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 2 Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 1 Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 4 Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Turanj, obijesna vožnja: Ilustracija - 5 Galerija 1/8 >>
Jedan je vozač objavio svoje divljanje brzinom od 162 kilometra na sat cestom zbog koje stanovnici Turnja prosvjeduju od 2018. godine kada je tamo pregažen dječak. Kažu da bolje da ovo nisu vidjeli jer ni obilaznicu nikako da vide. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja.

Malo tko bi ikuda s takvim vozačem. Policija još utvrđuje i je li obijestan.

Davor Boljkovac, načelnik Postaje prometne policije Karlovac, kaže da je brzina prekoračena za 87 do 112 kilometara na sat: "Zasad ne možemo govoriti jer postoji kriminalističko istraživanje, policija će po završetku podnijeti adekvatno pismeno protiv počinitelja."

Turanjci prosvjeduju i progovaraju već pet godina protiv sličnih počinitelja, a prošle su godine trebali dobiti obilaznicu koja bi takve skrenula mimo naselja. Još čekaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRZO, BRŽE, PREBRZO Kamera vas je ulovila u prekršaju: Koliko ćete dugo čekati ''čestitku''?

"U petom mjesecu sigurno idemo u nove prosvjede jer tolerancije više nemamo", rekla je Nataša Lemić, predsjednica udruge Naš Turanj i jedna od predvodnica u inicijativi Obilaznica koja život znači.

Mještani su počeli prosvjedovati kad je na pješačkom prijelazu poginuo desetogodišnjak.

"Događa se svašta, prolasci kroz crveno gdje je škola, prolasci djeci ispred nogu kad se upali zeleno. To ne mogu shvatiti", požalila se Lemić.

Roditelji su zabrinuti za svoju djecu. "Mora poslati poruku da je stigla u školu, bilo ujutro ili popodne", rekla je Suzana Sabljarić.

Pročitajte i ovo Izvor rijeke Omble Pobuna stanovnika Zbog brze ceste zaratili gradonačelnik i župan iz iste stranke, ministar im uputio jasnu poruku

Kamere trenutačno nema u kućištu pa je mir jedino kad na cesti stoji policija.

"Ja opet razumijem kad su oni tu, svi upozoravaju jedan drugoga da je policija tu i naravno da oni onda nemaju što raditi, ali trebalo bi svako malo obilaziti", rekla je Lemić i dodala da ona stalno obilazi radove na novoj obilaznici, koja još nije gotova.

Nije sigurno pomoglo ni što ju je obilazio i bivši HDZ-ovac Stjepan Turković iz Županijske uprave za ceste, koji je sa sinom pokušavao odnijeti željeznu armaturu, naglasila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja.

"Sad je već stvarno otišlo predaleko. U prvom mjesecu imali smo sastanak s Hrvatskim cestama", kazala je Lemić te dodala kako je u siječnju rečeno da će u travnju sve biti gotovo.

Svi već jedva čekaju brzu obilaznicu. Samo bi je neki mogli dočekati bez vozačke i bez dvije tisuće eura.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene