Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološka bomba

Stotine tisuća eura bačeno u smeće: O razdvajanju otpada ne razmišljaju, ali ih ljute kazne koje plaćaju

Dubrovnik plaća stotine tisuća eura kazni zbog premalih količina razdvojenog otpada. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Grad nije stvorio preduvjete, pa mnogi o razdvajanju otpada ne razmišljaju, a s druge strane jako ih ljute kazne koje plaćaju. Dotad problem je jedino dubrovačko odlagalište otpada koje se godinama spominje kao ekološka bomba.

"Dubrovnik iz proračuna daje puno novaca za kazne zbog malih količina razdvojenog otpada. 2021. godine - 720 tisuća kuna, a 2022. 197 tisuća eura bačenih u smeće. Iz grada poručuju rade na edukaciji, no priznaju i kako nisu stvoreni preduvjeti i pripremaju novi sustav", istaknula je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zemlja-zrak VIDEO S nevjerojatnih 4,42 upravljao automobilom pa sletio s ceste: Sve je ulovljeno na snimci

S druge strane, po gradu postoje spremnici za plastiku, papir i staklo, no nema ih dovoljno, a još se čekaju oni za biootpad.

A jug Hrvatske godinama čeka i Centar za gospodarenje otpadom koji je u procesu ishođenja građevinskih dozvola - projekt je to koji nailazi na velika negodovanja dijela struke i građana.

Pročitajte i ovo Svinje - 3 Afrička svinjska kuga Slavonija bez svinjokolje: "Kako sada živjeti dalje, ne znam."

Više pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene