Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izvještaja SOA-e

Jovanović za izbacivanje Linića iz SDP-a, Rajko Ostojić protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavio je da će biti za izbacivanje Slavka Linića iz SDP-a, ako se Linićeve optužbe pokažu neistinitima, dok je ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio da će biti protiv Linićeva izbacivanja iz stranke.

Hrvatska je uređena država u kojoj se tajne službe ne mogu zloupotrebljavati za partikularne interese, kaže Jovanović koji ne očekuje da će izbacivanje Linića iz SDP-a biti tema sutrašnje sjednice stranačkog Predsjedništva, kao ni Glavnog odbora SDP-a u subotu.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

Jovanović smatra da Linić ne može ostati u SDP-u ako se pokažu neistinitima sve optužbe koje je bivši ministar financija proteklih dana rekao na račun premijera Zorana Milanovića.

Suprotnog je stajališta bio ministar zdravlja Rajko Ostojić, koji je nakon predstavljanja Centra za promicanje zdravlja 'Živjeti zdravo' novinarima rekao da će, u slučaju stranačkog izjašnjavanja, 'naravno glasovati protiv isključenja Linića iz SDP-a'.

Milanović: Postavlja se pitanje hoćemo li svaki puta kada netko zagalami stavljati sustav na tzv. 'stres test'

Pritom nije htio iznijeti razloge takvog stajališta, dodavši da će to reći na Predsjedništvu i Glavnom odboru stranke. Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić nije htjela precizirati kakvo će biti njezino stajalište u slučaju stranačkog izjašnjavanja o Linićevoj sudbini.

'Drago mi je da su službe odradile svoje, to je moj jedini komentar', rekla je Opačić te dodala da će svoje stajalište o slučaju Linić reći na Predsjedništvu i Glavnom odboru SDP-a. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene