Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zlouporaba je nemoguća'

Milanović: Postavlja se pitanje hoćemo li svaki puta kada netko zagalami stavljati sustav na tzv. 'stres test'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Zoran Milanović kazao je kako je izvješće SOA-e da nije bilo nadzora nad Slavkom Linićem i članovima njegove obitelji očekivano, kako je sustav neprobojan i kako ova Vlada radi prema zakonu.

'Da, to je očekivano, ponovit ću još jednom, sustav je neprobojan i nema šanse da ga bilo ja, bilo predsjednik, bilo zajedno zlouporabimo. To je nemoguće. I to je dobro', kazao je Milanović koji je u stanci konferencije Hrvatskih izvoznika novinarima komentirao izvješće SOA-e o kojem je danas izvijestio predsjednik Republike Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Istaknuo je kako ova Vlada radi prema zakonu, radi strogo, za razliku od prethodne ekipe koja se bavila kriminalom u SOA-i, to vidimo ovih dana. Mislim da treba tražiti odgovornost, naglasio je premijer.

'Ali se tu postavlja pitanje hoćemo li svaki puta kada netko zagalami stavljati sustav na tzv. 'stres test'. To je neozbiljno i ljude uznemirava, ali, s obzirom da se radi o materiji na koju su ljudi osjetljivi, to je u redu', kazao je Milanović.

'DORH mora odlučiti hoće li Linić snositi posljedice zbog optužbi na račun premijera'

'Još jednom, znamo da radimo po zakonu, znamo da u SOA-i u ove dvije i pol godine nije zaposlen nitko, nula. I dok ne ustrojimo najstroži sustav, a to je pri kraju, toga neće ni biti', naglasio je.

Upitan znači li da je o tome Slavko Linić govorio neistinu premijer Milanović je ponovio kako je za njega taj slučaj završen i više ga neće komentirati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene