Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentari na uhićenje Barišića

'HDZ je državne tvtke koristio kao bankomat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi oporbenih i vladajućih stranaka počeli su iznositi komentare na uhićenje Mladena Barišića.

Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje Strategije suzbijanja korupcije Željko Jovanović izjavio je da na uhićenje ravnatelja Carine i bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića gleda kao na potvrdu teze njegove stranke da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija.

Pročitajte i ovo Posljednja ovosezonska epizoda emisije Provjereno (Foto: Dnevnik.hr) - 7 KRAJ SEZONE Što se zbiva iza kamera: Reporteri Provjerenog progovorili o trenucima koji su im se najviše urezali u sjećanje Slika nije dostupna Zanimljiva karta Evo koja su najčešća prezimena u Europi!

'Uhićenje Mladena Barišića potvrda je SDP-ove teza o vrhu HDZ-a kao piramidi kriminalne organizacije koja je iskoristila državne tvrtke kao bankomat kojim je financirala osobne i stranačke interese', rekao je Jovanović novinarima u Hrvatskom saboru. Nužnim je ocijenio oduzimanje svega što je stečeno korupcijom, a u konkretnom slučaju, kazao je, riječ je o političkoj korupciji.

'Sva imovina stečena korupcijom mora se oduzeti, pa ako je vlast HDZ-a svoje političke kampanje i svoj rad financirala prljavim novcem iz političke kampanje, onda to nije legalna već kriminalna vlast', izjavio je Jovanović, te dodao da će takvoj vlasti presuditi građani.

'Premijerka je rekla da nema nedodirljivih'

Predsjednika saborskog Kluba HDZ-a Andrija Hebrang kaže kako je ovo potvrda da je HDZ otvorio vrata svim istragama. 'Premijerka je rekla da nema nedodirljivih i mi podržavamo nadležne institucije da rade svoj posao i očiste Hrvatsku od kriminala i korupcije, bez obzira na to o kome je riječ", izjavio je Hebrang novinarima u Hrvatskom saboru. Kazao je da u HDZ-u još nisu razgovarali o eventualnoj smjeni Barišića s mjesta šefa Carinske uprave, kao ni o njegovu isključenju iz stranke.

>> Uhićen Mladen Barišić, šef Carine

Mladen Barišić uhićen je jutros u Zagrebu, zbog sumnji u povezanost s aferom Fimi media. Mediji već nekoliko mjeseci Barišića povezuju s navodnim crnim fondom u HDZ-u koji se punio novcem dobivenim od poslova tvrtke njegove prijateljice Nevenke Jurak, vlasnice tvrtke Fimi media s javnim poduzećima. USKOK je protiv njega prije nekoliko mjeseci pokrenuo istragu, no Barišić tada nije uhićen, za razliku od Nevenke Jurak koja je u pritvoru od početka kolovoza. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene