Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veliki prijatelj Hrvatske'

Josipović uručio postumno odlikovanje Lechu Kaczynskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručio je u subotu u Varšavi postumno odlikovanje kćeri poginulog poljskog predsjednika Lecha Kaczyinskog za kojeg je rekao da je bio veliki prijatelj Hrvatske.

'Lech Kaczynski bio je veliki prijatelj Hrvatske i važna figura poljske politike', kazao je Josipović dodjeljujući Marti Kaczynski-Dubienieckoj Velered kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom. 'Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu uručiti, makar posmrtno, visoko hrvatsko odlikovanje Lechu Kaczynskom', rekao je Josipović.

On se prisjetio njihova susreta na inauguraciju u Zagrebu u veljači 2010. 'Razgovarali smo općenito o odnosu naših zemalja te što bismo zajedno mogli učiniti', rekao je Josipović. Primajući odlikovanje Marta Kaczynski-Dubienieckia izjavila je da je njezin otac bio veliki zagovornik solidarnosti i suradnje tranzicijskih zemalja, odnosno suradnje srednje, istočne i južne Europe.

'Sigurna sam da bi sada, uoči pristupanja Hrvatske EU-u bio vrlo sretan', rekla je kći poljskog predsjednika koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći 10. travnja 2010. kod Smolenska u Rusiji.

Josipović će kasnije u subotu sudjelovati na konferenciji 'Glazba i politika' koju organizira Institut muzikologije na Varšavskom sveučilištu i kao počasni gost održati govor 'Upoznajte glazbenika i političara'. (Hina)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja" Slika nije dostupna nesreća iz 2010. godine Objavljeno izvješće o avionskoj nesreći u kojoj je poginuo poljski predsjednik: "Eksplozivne naprave postavljene su u Rusiji"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene