Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uštede u zdravstvu

Josipović: Ne smije se štedjeti na štetu zdravlja građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je za vrijeme posjeta Klinici za ortopediju KBC-a Zagreb kako prostora za uštede u zdravstvu ima, ali da ne smiju biti na štetu zdravlja i života građana.

Josipović je dodao da mjere za uštede u zdravstvu, koje će danas predstaviti premijerka Jadranka Kosor i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović, mora najprije proučiti. Po njegovim riječima, važno je da se uštedama ne pogorša usluga koju dobivaju građani.

Pročitajte i ovo Kolaps sustava na jugu - 2 vlada panika Krajnjem jugu zemlje prijeti kolaps sustava: "Entuzijazam ne može trajati vječno" Ilustracija Očajni zbog siromaštva Prevarili Nepalce na crnom tržištu: Prodavali vlastite bubrege, rekli im da će im izrasti novi

Predsjednik Josipović je obišao dvojicu dječaka koji se liječe u Klinici za ortopediju Šalata KBC-a Zagreb. Jednom od njih, osmogodišnjem Albertu Kerimu, zbog raka kostiju protezom je zamijenjena gotovo cijela bedrena kost, što je prvi takav zahvat u Hrvatskoj.

Ta operacija je novost u hrvatskoj kirurgiji i malim pacijentima omogućiti da sutra, koliko je to moguće, normalno žive, rekao je Josipović. Obavljanjem te operacije u Hrvatskoj ne mora se više ići u inozemstvo, što malim pacijentima olakšava da u domaćem okružju započnu opravak, istaknuo je. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene