Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

S Čobankovićevom potporom

Josipović u Vrgorcu: Projekti će stvoriti uvjete za život i rad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je u Vrgorcu kako je završetak tridesetak kilometara autoceste Ravča-Ploče, dijela autoceste Zagreb-Dubrovnik, od ključne važnosti za vrgoračko područje.

Predsjednik Josipović večeras će biti na svečanoj dodjeli književne nagrade 'Tin Ujević' u sklopu višednevnih kulturnih događaja 'S Tinom u Vrgorcu', čiji je ovogodišnji pokrovitelj. Nakon dolaska u Vrgorac Predsjednik, s kojim je u izaslanstvu bio i ministar poljoprivrede Petar Čobanković, najprije se u zgradi Gradskoga poglavarstva sastao s lokalnim dužnosnicima, a zatim je obišao tvrtke 'Braća Pivac', 'Krah' i Vinariju 'Vrgorka'. Posjetio je i mjesna poljoprivredna polja Jezero i Rastok te gradilište autoceste Ravča-Ploče.

Pročitajte i ovo Vrgorački poljoprivrednici zbrajaju štetu - 2 Katastrofa za poljoprivrednike Baš kad su najslađe: Voda se povukla, ali proizvođači još zbrajaju štete - "Odnijelo nam je sve što smo radili cijelu godinu" Urušeno groblje kod Vrgorca - 4 Počela sanacija Bizaran incident u okolici Vrgorca: Urušio se zid koji ograđuje groblje, grobnice zamalo otklizale na cestu

'Očekujem da će izgradnja ove autoceste doprinijeti rastu i gospodarskih aktivnosti i napredovanju demografske situacije u ovom kraju', rekao je Josipović i podsjetio da je izgradnja autoceste donijela 'mnogo dobroga' i Lici. Josipović je posebice zanimljivim ocijenio to što malo mjesto kao što je Vrgorac ima izvozne tvrtke.

Upozorio je na teškoće u razvoju poljoprivrede na vrgoračkom području te s tim u vezi istaknuo potrebu 'rješavanja pitanja navodnjavanja te gospodarske zone i prometnog čvorišta', koje bi, kao je rekao, trebalo biti spona vrgoračkog kraja s ostatkom Hrvatske, a posebice s jadranskom obalom. 'Završetkom tih gospodarskih projekata ovdje bi trebali biti stvoreni svi uvjeti da se ostane, živi i radi', istaknuo je Josipović i izrazio zadovoljstvo što je ministar Čobanković u ime vlade podupro razvoj projekata na vrgoračkom području. 'Vjerujem da će ti projekti biti realizirani onako kako je i planirano', rekao je hrvatski predsjednik. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene