Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potreban im razgovor

Josipović: Sastanak s premijerkom treba biti što prije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da se on i predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor trebaju što prije sastati i razgovarati o prijeporima koji se javljaju te o zajedničkim poslovima.

Odgovarajući na pitanja novinara o sastanku s premijerkom Kosor, Josipović je rekao kako misli da 'to što prije treba učiniti'.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Zoran Milanović "spustite loptu" Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost i dalje je na čekanju. Državni vrh se prepire, a bivši dužnosnici otkrivaju kakva je prije bila praksa Slika nije dostupna Čačić: 'Koalicija Uspješna Hrvatska očekuje 5 do 10 mandata'

'To je stvar tehnike, a ne nekakve velike politike', dodao je predsjednik Josipović novinarima prigodom boravka u Samoboru gdje je dodijelio odličja pripadnicima 151. Samoborske brigade.

Predsjednik nije želio komentirati izborni program oporbene koalicije rekavši kako ne želi govoriti o izbornom programu bilo koje stranke, nego o pojedinim problemima.

Povodom 20. obljetnice početka Domovinskog rata i osnivanja 151. samoborske brigade predsjednik je uručio odličja njezinim istaknutim pripadnicima koji su, kako je naglasio, u jeku agresije imali hrabrosti i snage suprotstaviti se neprijatelju.


'Samoborci su u obrani Hrvatske diljem zemlje dali doprinos i možemo biti ponosni na branitelje od kojih su mnogi i u miru nastavili doprinositi njezinoj izgradnji, pokazujući svoju inovativnost i poduzetništvo', rekao je Josipović.

Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu i izravnoj ratnoj opasnosti odlikovani su dr. Draško Pavlović, Miljenko Komes, Vinko Lisec, Igor Pecić, Vlado Juranko, Zvonko Anić i Jozo Grubeša.

Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u ratu i izravnoj ratnoj opasnosti odlikovan je Frane Stoić.

Redom bana Jelačića, koji se dodjeluje dužnosnicima, časnicima i zapovjednicima postrojbi oružanih snaga RH za osobite vojne zasluge u njezinu ustroju i razvitku te za iznimno uspješno zapovijedanje njezinim postrojbama odlikovani su brigadir Josip Mahović i pukovnik Adolf Paar koji je ujedno i zahvalio u ime odlikovanih.

Paar je prisjećajući se obrane od agresije podsjetio da je postrojba upućena na zapadnoslavonsko bojište gdje je spriječila prodor banjalučkog korpusa bivše JNA prema Zagrebu, a u borbama su smrtno stradala 22 Samoborca i Svetonedeljšćana, a više od 50 ih je ranjeno.

'Ponosni smo na doprinos brigade u Domovinskom ratu, ostvarili smo slobodu, no ne možemo biti zadovoljni stanjem u društvu', rekao je Paar napominjući kako su mnogi hrvatski branitelji nezaposleni i narušenog zdravlja. Stoga je izrazio potporu Predsjedniku u stvaranju boljeg, pravednijeg i humanijeg hrvatskog društva.

Svečanosti su bili nazočni i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, gradonačelnici Samobora Krešo Beljak i Svete Nedjelje Drago Prahin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene