Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao Mesićeve optužbe

Josipović: RH je oduvijek bila za kažnjavanje zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović rekao je što misli o optužbi Stipe Mesića koji tvrdi da je Tomislav Karamarko predao Haagu snimke brijunskog sastanka ma temelju kojih je došlo do presude generalima.

'Mislim da su to sve kontraproduktivni razgovori, postoji ustavni zakon, a svi su dužni surađivati s Haagom, to je državna politika utvrđena formalnim zakonom', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Slika nije dostupna Josipović o presudi Josipović: Ovo je ozbiljan politički akt koji je šokirao i mene

>> Karamarko odgovara Mesiću: POA nikad nije surađivala s Haagom!

Naglasio je  kako je najvažnije da se utvrdi istina i da se uklone kvalifikacije koje su nepovoljne za hrvatski obrambeni rat. 'Hrvatska je uvijek bila za to da se zločini kazne te je i pozivala one koji znaju da su počinili ratni zločin te je pozvala da sami odu u Haagu umjesto onih koji se tamo nalaze', rekao je.

Ivo Josipović je istakao kako je sada teško govoriti o tome je li netko u lancu suradnje s haškim sudom napravio krivi korak. 'Situacija je emotivna i svi žele pronaći krivca. Naglašavam još jednom da je suradnja s Haagom državna politika još od Franje Tuđmana. Glavno je da nema krivotvorenja i neistina, proceduralne stvari će se riješiti'., poručio je predsjednik.

Ivo Josipović danas je primio hrvatske branitelje koji su sudjelovali u oslobodilačkoj akciji Oluja, te obitelji predstavnike poginulih branitelja. 'Oluja je sjajna oporacija kojom je oslobođen velik dio hrvatskog teritorija i kojim su postavljeni strateški rezultati koji su doveli do krajnje pobjede', rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene