Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovor o aktualnoj situaciji

Josipović primio potpredsjednika Svjetske banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je Philippea Le Houeroua, potpredsjednika Svjetske banke za Europu i Srednju Aziju koji prvi put boravi u Hrvatskoj.

Josipović je s Le Houerouom razgovarao o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i regiji te o mogućim strateškim regionalnim projektima na području ekologije, znanosti i infrastrukture, priopćeno je iz ureda predsjednika.

Potpredsjednik Svjetske banke čestitao je predsjedniku Josipoviću na uspješnom završetku pregovora o pristupanju Europskoj uniji te pozdravio dosadašnje napore u borbi protiv korupcije. Naglasio je važnost daljnjeg provođenja strukturalnih reforma kako bi se osigurao održivi gospodarski rast u Hrvatskoj.

Posebno je naglasio važnost ulaganja u obrazovanje, istraživanje i razvoj jer su svjetska iskustva pokazala kako navedena područja postaju zamašnjak današnjih gospodarstava, kaže se u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija KONFERENCIJA SVJETSKE BANKE Za koliko godina dohodak hrvatskih građana može doseći prosjek EU-a? Objavljeno i koliko su naši radnici (ne)produktivni Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene