Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznanje za rad

Josipović primio 27 top studenata: 'Pamet će biti glavni faktor uspjeha'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović primio je danas studente koji su ove godine dobili 'Top stipendije za top studente', poručivši im kako su te stipendije priznanje za sve ono dobro što su radili, ali i priznanje njihovim obiteljima te zalog za uspješnu budućnost.

Stipendije je ove godine primilo 27 studenata, koji će tijekom deset mjeseci dobivati mjesečno četiri tisuće kuna, a na primanju kod predsjednika uručene su im kartice s prvom ratom.

Josipović je pohvalio tu 'hvalevrijednu tradiciju' tjednika 'Nacional', istaknuvši da je ona vrlo dobar primjer kako gospodarstvo može pomoći obrazovanju. Danas vjerojatno nema toliko važne teme kao što je obrazovanje, jer 'Hrvatska ulazi u novu eru razvoja kada će znanje biti odlučno za svakog pojedinca i društvo u cjelini', ustvrdio je Josipović. Ulazimo u doba kada će pamet, obrazovanje i spremnost na učenje možda biti glavni i odlučujući faktor uspjeha i razvoja svake zemlje, dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

'U proteklih 10 godina prikupljeno gotovo 11 milijuna kuna'

Po njegovim riječima, u Hrvatskoj još nije pronađen odgovor na pitanje koje je mjesto i uloga obrazovanja, kako bi ono trebalo izgledati te kako znanost i visoko obrazovanje treba urediti. Siguran sam da će nakon izbora, ma tko pobijedio, znanost, obrazovanje, školovanje, pa i ono što zovemo besplatno školovanje, biti jedna od najvažnijih tema, naglasio je.

Glavni urednik 'Nacionala' Mislav Šimatović zahvalio je svima koji su unatoč teškim finacijskim vremena poduprli projekt i prepoznali njegove vrijednosti, izrazivši uvjerenje da je milijun i osamdesest tisuća kuna, koliki je ovogodišnji stipendijski fond, raspoređeno na one studente koji su to svojim trudom, zalaganjem i upornošću najviše zaslužili. Izrazio je nadu da će im titula 'top studenta', osim izdašne nagrade, otvoriti mogućnosti za daljnji napredak.

Podsjetio je da je u proteklih deset godina prikupljeno skoro jedanaest milijuna kuna, kojima su bila nagrađena 274 studenata, čime se 'pridonijelo razvoju društvene svijesti o važnosti ulaganja u obrazovanje mladih i perspektivnih pojedinaca'.

Prijavilo se 427 studenata

Napomenuo je kako među dobitnicima, osim izvrsnih studenata, ima plemenitih osoba, s obzirom da je jedan od njih, koji je želio ostati anoniman, svoju prvu ratu donirao teško bolesnoj studentici. U ime dobitnika top stipendija zahvalila je studentica Mirna Vlahović, rekavši kako je 'top stipendija' najveće prizanje koji studenti hrvatskih sveučilišta veleučilišta i visokih škola mogu dobiti. Svojim radom i zalaganjem otvaramo vrata u budućnost, a vi ste sada otključali jedna od njih, zaključila je Vlahović.

Ove se godine za 'top stipendije', za koje se osim izvrsnog prosjeka ocjena vrednuje i angažman studenata u izvannastavnim aktivnostima, prijavilo 427 studenata različitih sveučilišnih i stručnih studija iz svih dijelova Hrvatske. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene