Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitanje je ima li novca za to

Josipović: Planovi poput Pelješkog mosta ne smiju biti tretirani kao politički ili ideološki projekt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odgovarajući na novinarska pitanja o ukupnim odnosima Hrvatske i BiH, predsjenik RH Ivo Josipović u Sarajevu je ocijenio kako je pitanje uzajamnog uređenja granica dio procesa pomirenja i konsolidiranja svih zemalja u regiji.

Ratifikacija sporazuma Tuđman-Izetbegović je potrebna i to će biti važan proces, a konačnu odluku valja prepustiti parlamentima Hrvatske i BiH, rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Kontrasmjer na Pelješkom mostu Nevjerojatno opasan potez VIDEO "Bog te mazo!" Vozio u kontrasmjeru na Pelješkom mostu, automobil mu jurio u susret Turizam na Pelješcu, ilustracija - 1 15.000 vozila na dan Kako je Pelješki most olakšao sezonu na jugu, a skočila je i potražnja za nekretninama

>> VIDEO: 'Živi most' od kopna do Pelješca

Istaknuo je kako planovi poput mosta za Pelješac ne smiju biti tretirani kao "ideološki ili politički projekti". "Za mene je pitanje imamo li novaca da to napravimo", kazao je Josipović podsjećajući kako se tek nedavno otvorila mogućnost da se to financira sredstvima iz fondova Europske unije. Ideje koridora i tunela, što pominje bosanskohercegovačka strana, također trebaju biti razmotrene kako bi se na kraju našlo najbolje i najracionalnije rješenje, drži hrvatski predsjednik.

Ohrabrujućim je Josipović opisao stajalište svih članova Predsjedništva BiH potvrđeno i tijekom susreta u nedjelju da Hrvatska treba na kvalitetan način rješiti pitanje svoje povezanosti. "Siguran sam da će se uz razgovore koje naše vlade vode naći najbolje rješenje", kazao je hrvatski predsjednik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene