Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegovo viđenje

Josipović: Pitanje duga Ljubljanske banke trebaju riješiti Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović komentirao je što će za Hrvatsku značiti presuda Europskoga suda za ljudska prava u Strasbourgu koji je u utorak presudio da je Republika Slovenija odgovorna za povrat stare devizne štednje štedišama podružnica Ljubljanske banke izvan Republike Slovenije, a da je Republika Srbija odgovorna za povrat te vrste štednje štedišama Invest banke izvan Republike Srbije.

S tim u vezi predsjednik je rekao da vladama Republike Slovenije i Republike Hrvatske "ostavimo da riješe pitanje duga". Podsjetio je da je od početka govorio se to pitanje mora riješiti na pravedan način što pak, dodao je, "znači da se riješi na način koji neće biti preveliko ili nemoguće opterećenje za naše susjede Slovence ali, s druge strane, i da štediše dobiju svoj novac".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ležerna šetnja FOTO: Josipović i Pahor zaigrali košarku Slika nije dostupna 'Priznajemo memorandum' Josipović: Hrvatska ne krši dogovor o rješavanju problema Ljubljanske banke

>> Josipović čestitao Obami na pobjedi: 'Izbori su bili festival demokracije'

Hrvatski je predsjednik, neposredno prije susreta s predsjednikom kosovske vlade Hashimom Tacijem, rekao i da je premijer Zoran Milanović, koji je ponudio objektivno posredništvo između Republike Srbije i Republike Kosovo, time izrazio stajalište državne politike Republike Hrvatske.

"Mi smo, s jedne strane, priznali neovisnost Kosova i želimo mu punu afirmaciju i puni uspjeh, a s druge strane, sa susjedima - s Republikom Srbijom želimo najbolje moguće odnose, ako u tome možemo i aktivno pomoći mislim da je to vrlo dobar posjet", izjavio je predsjednik Josipović koji je u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu sudjelovao na proslavi pola stoljeća od utemeljenja Fakulteta političkih znanosti zagrebačkoga Sveučilišta, a na molbu novinara osvrnuo se i na neka aktualna politička zbivanja u zemlji i inozemstvu.

Na novinarsko pitanje ima li već i nekih kontakata u tome smislu, predsjednik Josipović je odgovorio kako o tomu ne može govoriti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene