Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljuvanje Pavića smatra neciviliziranim

Josipović osudio vijeđanje premijerke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović osudio je osobne uvrede prosvjednika protiv premijerke, a i jučerašnje pljuvanje na glasnogovornika Vlade smatra neciviliziranim.

Predsjednik Josipović smatra kako nije važno koliko će prosvjedi potrajati, već je važnije da budu mirni, dostojanstveni i jasni u porukama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVA NA TWITTERU Glasnogovorniku Vlade Miliću određena mjera samoizolacije Nasilje, ilustracija (Foto: Getty) sud u zadru Osumnjičeni za grupno silovanje maloljetnice žalili se na mjere opreza

'Poruke koje se šalju iz redova prosvjednika nisu konzistentne. Bilo je radikalnih desnih, antieuropskih, ali i proeuropskih poruka, pa možda i pomaknutih na lijevo. Ipak mi se čini da je najveći broj prosvjednika iz redova običnih građana, koji nemaju neku posebnu ideološku obojenost, nego žele dobro živjeti, raditi i zarađivati za sebe i svoju obitelj. Mislim da je to najvažnija poruka prosvjeda', rekao je Josipović.

Pojasnio je kako je ustavno pravo prosvjednika da prosvjeduju, ali da moraju čuvati svoje dostojanstvo, dostojanstvo policije, koja čuva red, ali i dostojanstvo onih protiv kojih prosvjeduju.

>> Prosvjedi diljem Hrvatske: Sve stranke stavljene na Stup srama

'Bilo je nekih tendencija i osobnih uvreda koje nisu primjerene demokratskom društvu, posebno kada se radi o premijerki', smatra predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene