Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objasniti opravdanost

Josipović: Očekujem da policija objasni prisilu i uhićenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović priopćenjem je reagirao na uhićenja prosvjednika u Varšavskoj.

Ivo Josipović očekuje da će policija hrvatskoj javnosti i nadležnim državnim tijelima objasniti opravdanost primjene prisile i uhićenje dvadesettroje građana zbog otpora četvorice prosvjednika u Varšavskoj ulici u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Stotine se okupile diljem Europe kako bi oplakivale Navaljnog i osudile Putina - 5 Nakon smrti Alekseja Navaljnog FOTO Ruska policija odvodi građane, prosvjednici se okupljaju izvan granica: ''Sad više nemamo nade za lijepu Rusiju u budućnosti'' Ilustracija krao sa suradnicima? Policija istražuje dekana riječkog Ekonomskog fakulteta, sumnja da je pronevjerio čak 384 tisuće eura

U današnjem priopćenju u povodu noćašnjih događaja u Varšavskoj ulici i intervencije policije prema prosvjednicima Josipović ističe da 'intervencija koja se dogodila u Varšavskoj ulici dovodi u pitanje načelo razmjernosti opsegom prisile koja je uporabljena prema građanima'. Josipović podsjeća da su pravo na slobodu izražavanja mišljenja i pravo na mirne prosvjede sastavni dio demokracije zajamčene Ustavom Republike Hrvatske te dodaje da, ako prosvjed narušava javni red i mir ili šteti zakonitim interesima trećih, intervencija državnih tijela mora biti razmjerna u odnosu na moguću opasnost koju izaziva prosvjed.

>> VIDEO Snimka uhićenja u Varšavskoj: 'Pomno planirana akcija'

'Prosvjedi građana povodom radova u Varšavskoj ulici i njihovi argumenti čine potrebnim da nadležna tijela Grada Zagreba te nadležna inspekcijska tijela ponovo ispitaju cijeli predmet koji je povod nemilom događaju i da o svojim nalazima detaljno izvijeste javnost', stoji u priopćenju novoizabranoga predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene