Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Razvijati pobjednički duh'

Josipović: Obrazovanje i odgoj iznimno važni za uspješnost Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je kako Hrvatska - da bi bila uspješna zemlja, uspješna i u borbi s gospodarskom krizom - mora iznimno puno raditi na obrazovnoj i odgojnoj komponenti te razvijati natjecateljski, pobjednički duh.

Da bi bila uspješna zemlja, a to hoće i želi biti, Hrvatska mora iznimno puno raditi na obrazovnoj i odgojnoj komponenti, rekao je Josipović u razgovoru s novinarima u sklopu tradicionalne ‘Kave s Predsjednikom’ u njegovom Uredu.

Hrvatski predsjednik je istaknuo kako su mu upravo susreti s građanima ‘na kavi’, pa tako i danas kada je primio i djecu iz vrtića kao i uspješne studente, prilika da javnost podsjeti na važnost odgoja i obrazovanja.

Vrlo često zanemarujemo da obrazovni proces nije samo obrazovni nego i odgojni, istaknuo je predsjednik Josipović, dodavši kako na to upozoravaju pojave nasilja (vršnjačkog i nasilja na sportskim terenima) te slabijeg uspjeha mladih ljudi od onog ‘kakvog bismo htjeli’.

Naglasio je kako naše škole i učilišta moraju ponuditi vrhunsko znanje te da je potrebno razvijati ‘natjecateljski duh, duh uspješnosti, optimizma, pobjednički duh’.

‘Kao društvo, nažalost, negdje smo zaboravili onaj pobjednički duh s početka naše državnosti. Vrijeme je da ga se prisjetimo, da ga ponovno aktiviramo, ovaj put ne u borbi s vanjskom opasnošću koja ugrožava našu neovisnost i demokraciju, nego u borbi s gospodarskom krizom i borbi na zahtjevom europskom tržištu’, poručio je Josipović.

Glazbeno umijeće predsjedniku Republike danas su predstavili sudionici ‘Hrvatskog bubnjarskog kampa’ koji se održava pri Međunarodnom kulturnom centru Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu, kao i anasambl ‘Sinovi Zagorja’ u sklopu izaslanstva međunarodnog projekta ‘Loborfest’ koji je prije četiri godine pokrenut s ciljem očuvanja izvorne zagorsake glazbe.

Josipović je primio i izaslanstvo OŠ Mihovil Pavlek Miškina iz Đelekovca, izaslanstvo Udruge Danica - društva za podizanje kvalitete života djece te Izviđački klub ‘Javor’ iz Osijeka.

Družio se i s djecom dječjeg vrtića ‘Obzori’ koji provodi cjelodnevni program na engleskom jeziku, a zajedno s vrtićima iz Slovenije, Irske, Italije, Španjolske i Češke sudjeluje u projektu ‘Koracima kroz Europu’.

U povodu 60. obljetnice rada primio je Dobrovoljno vatrogasno društvo ‘Vidovec’ iz Zagreba, a sa svojim aktivnostima upoznao ga je i Klub seniora Mjesnog odbora Luvinka iz Slavonskog Broda. (Hina) 

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Fokus na obrazovanju Selak Raspudić predstavila Mostov program pa poručila: "Pojedini crkvenjaci agitiraju za političke opcije" Akcija 30 dana mekanog kutka - 4 "30 dana mekanog kutka" Mentalno zdravlje djece: "Možemo govoriti o svojim emocijama o kojima inače ne možemo pričati tijekom nastave"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene