Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ustavni projekt'

Josipović: I ja ću predložiti preferencijalno glasovanje u izbornom zakonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović je najavio kako će i on, u svom ustavnom projektu, predložiti preferencijalno glasovanje u promjenama izbornog sustava koje kani ponuditi.

„I ja isto tako razmišljam o promjenama izbornog sustava i u ustavnom projektu kojeg ću ponuditi stoji, između ostalog, preferencijalno glasovanje“, rekao je Josipović večeras u Splitu odgovarajući na pitanja novinara jesu li SDP i HDZ odgovorni što je inicijativu za tu promjenu pokrenuila udruga U ime obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavljen je i alkotest Vlasnik kafića u čiju se terasu zabio Josipović: "Šteta je 4000 eura, a najviše mi je žao studentica" Slika nije dostupna LAKŠA PROMETNA NESREĆA Ivo Josipović zabio se autom u ogradu kafića u centru Zagreba

Po Josipovićveim riječima, svaka stranka ima pravo na svoju platformu i svoje razmišljanje o izbornom zakonu. "Prema tome stanovište svake od stranaka je njena stvar", dodao je Josipović.

Na novinarsku konstataciju da je danas zadnji dan prikupljanja potpisa za referendum o promjeni izbornog zakona i pitanja što očekuje, Josipović je rekao kako kako ne može sada ništa o tomu reći.

"Nismo na sportskoj prognozi, što bismo rekli. Naprostro ćemo vidjeti kakvi su rezultati i ako su prikupljeni (potrebni) potpisi održat će se referendum", kazao je on.

Josipović je večeras u Splitu posjetio nove prostorije Centra za beskućnice/ke Udruge MoSt te je izrazio zadovoljstvo što je smještaj u tom centru za beskućnice/ke kvalitetniji nego što je bio u starom centru.

Josipović: INA treba biti hrvatska strateška i regionalno jaka tvrtka

"Bio sam u starim prostorijama, sad sam u novim i razlika je 'nebo i zemlja' i drago mi je da je i moj humanitarni koncert tomu doprinio", rekao je Josipović podsjetivši na svoj Koncert s predsjednikom u prosincu 2012. godine s kojeg su sredstva namjenjena novom Centru za beskućnice/ke u Splitu.

Također je rekao kako za novi Centar za beskućnice/ke u Splitu treba zahvaliti svim plemenitim ljudima i Gradu Splitu koji su omogućili da se pomogne beskućnicima.

Josipović je večeras u Splitu posjetio i članove KUD-a "Jedinstvo" koje ove godine obilježava 95. obljetnicu postojanja.

Večeras će Josipović u Splitu nazočiti i koncertu „Runjićeve večeri", koje se desetu godinu održavaju u čast preminulog splitskog skladatelja Zdenka Runjića. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene