Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka s Pantovčaka

Josipović: Korupcija državnog vrha je zločinački pothvat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je kako se Hrvatska svim sredstvima bori protiv korupcije.

Josipović je danas u svom Uredu ugostio Diplomatski zbor, a na Pantovčaku su se među uzvanicima našli i premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović promijenio fotografiju i slogan na Facebooku Dotaknuo se i Rojsa Milanović HDZ nazvao kartelom: "Plenković zapomaže" Peruanska predsjednica Dina Boluarte Drama u Peruu Šest ministara podnijelo ostavku, razotkrili ih Rolexi: Predsjednica je pod istragom, sumnja se na korupciju

>> 'Češljamo državne tvrtke da vidimo tko što duguje'

'Korupcija osiromašuje naše građane, a kada je organizirana u samom državnom vrhu, pravi je udruženi zločinački pothvat protiv dobra građana, i kao takva mora biti bezobzirno iskorjenjena', rekao je Josipović pred stotinjak diplomata akreditiranih u Hrvatskoj.

Predsjednik je rekao i kako Hrvatska ove godine ima sve mogućnosti za početak izlaska iz krize te je dodao kako se napokon istinski uhvatila u koštac s korupcijom.

'Čvrsto sam uvjeren da u Hrvatskoj postoji sposobnost i znanje te politička rješenost da se taj posao privede kraju. Isto tako, uvjeren sam da je došlo vrijeme i godina da i EU donesu konačnu odluku o dovršetku pristupnih pregovora s Hrvatskom', istaknuo je Josipović rekavši da je Hrvatska 'sposobno brzo vraćati dividende desetljeća ulaganja u njezino članstvo'. (B.V./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene