Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast napada

Afganistan: Vojnik međunarodnih snaga ubijen u napadu 'iznutra'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojnik ISAF-a, vojnih snaga NATO-a u Afganistanu, ubijen je na istoku Afganistana u još jednom napadu za koji se sumnja da dolazi iznutra i u kojemu ima poginulih i među afganistanskim vojnicima, priopćio je ISAF u nedjelju.

U izgredu je poginuo i civil koji radi za ISAF, dodao je glasnogovornik ISAF-a. "Napadom iznutra" naziva se napad afganistanskih vojnika i policajaca na pripadnike sastava ISAF-a. Glasnogovornik ISAF-a za agenciju France Presse nije precizirao jesu li ti afganistanski vojnici ubijeni u napadu ili kada su snage ISAF-a uzvratile napad.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u Afganistanu Samoubilački napad u obrazovnom centru: Raste broj poginulih u snažnoj eksploziji Slika nije dostupna Nastavak sukoba Afganistan: Srušio se helikopter NATO-a

>> Afganistan: Četiri vojnika NATO-a ubijena u 'napadu iznutra'

NATO procjenjuje da je 25 posto napada iznutra povezano s ubacivanjem pobunjenika u redove afganistanskih snaga. Ostali gubitci povezani su kulturnim razlikama i lošim odnosima među pojedincima. Ovim napadom broj pripadnika ISAF-a ubijenih u 2012. u napadima afganistanskih policajaca i vojnika popet će se na 52.

Napad se događa dan pošto su Sjedinjene Države objavile da nastavljaju zajedničke operacije s afganistanskim snagama. Zajedničke operacije su obustavljene prije dva tjedna zbog naglog porasta napada "iznutra". (Hina)
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene