Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazak Ljubljanske banke u Hrvatsku?

Josipovć: Sloboda tržišta pretpostavlja i odgovornost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitanje Nove Ljubljanske banke vezano je uz slobodu tržišta, a ona pretpostavlja i odgovornost na tom tržištu, rekao je predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući novo uvjetovanje Slovenije vezano uz pregovore Hrvatske s EU-om.

Josipović je nazočio predstavljanju knjige Josipa Kregara 'Protiv vjetra', a na molbu novinara kratko je nakon predstavljanja komentirao najnovije uvjetovanje Slovenije vezano uz pregovore Hrvatske s EU-om.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati"

'Očekivanje Slovenije da Ljubljanska banka uđe u Hrvatsku je izvan dosadašnjih blokada koje su riješene arbitražnim sporazumom. To je pitanje slobode tržišta, a sloboda tržišta pretpostavlja i odgovornost na tom tržištu. Nadam da to znaju i naši susjedi i Ljubljanska banka', kazao je Josipović.

>> Slovenija Ljubljanskom bankom opet uvjetuje nastavak pregovora

Glasnogovornik slovenskoga ministarstva vanjskih poslova Milan Balažic najavio je u četvrtak da bi Slovenija mogla blokirati Hrvatsku u pregovaračkim poglavljima o tržišnom natjecanju i slobodi kretanja kapitala u pregovorima s EU-om ako u Hrvatskoj ne odobri rad Nove ljubljanske banke (NLB). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene