Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipa Rimac

'GINULI SMO, A NISMO DOBILI PRILIKU' Josipa Rimac obrušila se na vodstvo HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Josipa Rimac, Bivša gradonačelnica Knina, koje nema među kandidatima za Sabor na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici, zamjera stranci što na listi nema nikoga s područja od posebne državne skrbi.

Josipa Rimac kazala je kako su takvu odluku donijela stranačka tijela 'pa će oni će snositi i posljedice'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poziv biračima Stožer za obranu hrvatskog Vukovara o tome za koga ne glasovati Slika nije dostupna Modernizacija sudova HDZ želi u dvije godine broj neriješenih sudskih predmeta smanjiti ispod 350.000

'Upozoravala sam cijelo vrijeme na loš status za područja od posebne državne skrbi i ako nakon objave liste pogledate kartu 9. izborne jedinice, vidjet će te da na tom prostoru doslovno nema nikoga. Od Gospića do Sinja, preko Drniša i Knina, HDZ nema niti jednog predstavnika. To je prostor za koji se ginulo, prostor na kojem slavimo pobjedu i na kojem želimo živjeti, a sada taj prostor nije dobio priliku', kazala je Josipa Rimac. 

U izbornoj jedinici koju zovu utvrdom HDZ-a priliku su dobili naknadno pridošli tehnički ministar Miro Kovač i Hrvoje Zekanović iz Hrasta koji je ušao u šibensku kvotu kao rezultat dogovora dvije stranke. Na listi 9. izborne jedinice nema Josipe Rimac, Božidara Kalmete, Gorana Pauka, Josipa Begonje...

Rimac kaže da će vrijeme pokazati što će se dalje događati te da zasad ne želi govoriti o tome hoće li na lokalnim izborima u proljeće opet u utrku za gradonačelnicu Knina.

'Naučila sam na udarce, ali svi oni koji misle da ću zbog ovoga okrenuti leđa HDZ-u, trebaju znati da se to nikada neće dogoditi. To bi za mene bilo kao da netko traži da mijenjam vjeru ili nacionalnost, a kolege iz stranke sada trebaju pokazati što misle učiniti za ovaj kraj koji nije dobio kandidata na listi', poručila je Josipa Rimac za portal ŠibenikIn.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene