446409
446409
446409
446409
446409

'GINULI SMO, A NISMO DOBILI PRILIKU' Josipa Rimac obrušila se na vodstvo HDZ-a

  • , 12.08.2016., 14:21
  • Autor:
  • komentara

Josipa Rimac, Bivša gradonačelnica Knina, koje nema među kandidatima za Sabor na listi HDZ-a u 9. izbornoj jedinici, zamjera stranci što na listi nema nikoga s područja od posebne državne skrbi.

 
 
 
 
Josipa Rimac (Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Josipa Rimac (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Josipa Rimac kazala je kako su takvu odluku donijela stranačka tijela 'pa će oni će snositi i posljedice'.

'Upozoravala sam cijelo vrijeme na loš status za područja od posebne državne skrbi i ako nakon objave liste pogledate kartu 9. izborne jedinice, vidjet će te da na tom prostoru doslovno nema nikoga. Od Gospića do Sinja, preko Drniša i Knina, HDZ nema niti jednog predstavnika. To je prostor za koji se ginulo, prostor na kojem slavimo pobjedu i na kojem želimo živjeti, a sada taj prostor nije dobio priliku', kazala je Josipa Rimac. 

U izbornoj jedinici koju zovu utvrdom HDZ-a priliku su dobili naknadno pridošli tehnički ministar Miro Kovač i Hrvoje Zekanović iz Hrasta koji je ušao u šibensku kvotu kao rezultat dogovora dvije stranke. Na listi 9. izborne jedinice nema Josipe Rimac, Božidara Kalmete, Gorana Pauka, Josipa Begonje...

Rimac kaže da će vrijeme pokazati što će se dalje događati te da zasad ne želi govoriti o tome hoće li na lokalnim izborima u proljeće opet u utrku za gradonačelnicu Knina.

'Naučila sam na udarce, ali svi oni koji misle da ću zbog ovoga okrenuti leđa HDZ-u, trebaju znati da se to nikada neće dogoditi. To bi za mene bilo kao da netko traži da mijenjam vjeru ili nacionalnost, a kolege iz stranke sada trebaju pokazati što misle učiniti za ovaj kraj koji nije dobio kandidata na listi', poručila je Josipa Rimac za portal ŠibenikIn.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se