Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor s odvjetnicom

Optužnica protiv Josipa Radeljaka. "Mazao kvaku fekalijama, špricao urin po zidovima, po hodniku prosipao katran…"

Josip Radeljak Dikan
Josip Radeljak Dikan Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Protiv Josipa Radeljak je podignuta tužba jer je navodno mazao kvaku fekalijama, špricao urin po zidovima i prosipao katran.

Općinski kazneni sud u Zagrebu vratio je u siječnju optužnicu protiv Josipa Radeljaka Dikana (80) te žene i muškarca koji su, kako se navodi, sudjelovali u kaznenom djelu s njim. Tužbu protiv njih je podigla zagrebačka odvjetnica čiji se odvjetnički ulaz nalazi preko puta ulaza u Radeljakov stan u samom centru Zagreba, a optužnica je vraćena radi boljeg razjašnjenja stvari.

Prema optužnici, trojac je od kraja lipnja 2018. do sredina svibnja 2020., s ciljem da kod oštećene kao tužitelja i njoj bliskih ljudi koji rade s njom u uredu izazove osjećaj tjeskobe i straha za sigurnost, u više navrata vandalizirao imovinu.

Navodno su priječili ulaz u zajednički hodnik djelatnicima tako da su onesposobljavali bravu i stvarali fizičke prepreke koje su onemogućavale otključavanje vrata te prskali urin, prosipali fekalije, smeće, katran i građevinski materijal, izvijestila su 24sata.

Pročitajte i ovo Ilistracija Stigla službena objava Od petka poskupljuju cigarete: Poznato koliko će iznositi nove cijene kutija

Radeljak je, prema optužnici, onesposobio senzorno svjetlo iznad ulaznih vrata u odvjetnički ured i iščupao staklenu stijenku i grlo žarulje te tako izazvao kratki spoj u prostorijama ureda. Također je otvorio vrata kupaonice stana u kojem je neprijavljeno boravio, a koja je povezana sa zajedničkim hodnikom, te sa štapićem fekalije koje je držao u maramici nanio na podnožje vrata kupaonice, nakon čega se hodnikom širio nesnosan smrad.

Osim toga, optužen je da je sa sinom sa zidova u zajedničkom hodniku skinuo oznake o postavljenom videonadzoru, otvarao vrata kupaonice te u više navrata iz bijele maramice na pod ispred odvjetničkog ureda istresao fekalije, iz žute boce špricao urin po podu i zidovima te po čitavom hodniku, vratima, kvaki i bravi odvjetničkog ureda prosipao i mazao crnu tekuću tvar nalik katranu.

Pročitajte i ovo Travel blogeri Fernanda i Vincente Počelo suđenje Trojica od sedmorice silovatelja blogerice dovedena pred sud: Silovana žena poslala snažnu poruku koja slama srce

U optužnici se navodi i da je ova djela izveo više puta tijekom razdoblja od 2018. do 2020. godine, a traži se da se Radeljaka osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, od koje bi šest mjeseci morao provesti u zatvoru, a preostali dio kazne se ne bi izvršio ako Radeljak u roku od pet godina ne počini novo kazneno djelo. Za njegove suokrivljenike se traži uvjetna kazna zatvora od devet mjeseci.

Radeljak je tijekom ispitivanja tvrdio kako nije kriv za optužbe za koje ga se tereti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene