Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Županijski sud

Odgođeno pripremno ročište: Klemm kaže da je spreman odgovarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužnicu protiv Josipa Klemma sud je potvrdio sredinom prosinca prošle godine.

Pripremno ročište u slučaju Josipa Klemma odgođeno je za kraj trećeg mjeseca zbog zdravstvenih problema državne odvjetnice.

Pročitajte i ovo Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio Ivan Rimac Nepravomoćna presuda Otac Mate Rimca osuđen na tri godine zatvora, otkriveno s kim je i kako izvlačio novac iz tvrtke

Klemm, koji se pojavio na sudu, je rekao da nagodbe neće biti i spreman je za sve odgovarati ako je kriv, ali naglašava da je sve bilo njegovo neznanje i da je nakon toga u proračun uplatio 200 milijuna kuna poreza, No, ako je oštetio proračun spreman je, kaže, odgovarati. Dodao je da je sve dublja priča.

Prije ulaska u sudnicu rekao je kako se radi o zanimljivoj priči kojom bi se trebali pozabaviti istraživački novinari.

Tužiteljstvo vlasnika zaštitarske tvrtke Klemm security i čelnika braniteljske Udruge specijalne policije Josipa Klemma tereti da je od 2005. do 2007. iz svoje tvrtke, uz pomoć ostalih optuženika, izvukao gotovo tri milijuna kuna i pritom utajio čak 593 tisuće kuna poreza na dobit.

Optužnicu protiv Klemma sud je potvrdio sredinom prosinca prošle godine.

U ponedjeljak se nagodio i posljednji Klemmov suoptuženik, Leonard Valent. Nakon priznanja i nagodbe s tužiteljstvom na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na rad za opće dobro.

Suoptuženici Radovan Štetić, Hrvoje Zorovac, Tomislav Matanić i Silvio Golubovac također su osuđeni nakon priznanja i nagodbi s tužiteljstvom prošle godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene