Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećanje materijalnih prava

Ministar Aladrović o zahtjevima sindikata za 13. plaću: ''Svi se možemo složiti da u ovom trenutku nisu realni''

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović ocijenio je u utorak da zahtjevi sindikata javnih službi za povećanjem materijalnih prava i 13. plaćom u ovom trenutku nisu realni i nadilaze financijski potencijal Republike Hrvatske.

"Svi se možemo složiti da su ti zahtjevi izrazito izdašni i u ovom trenutku nisu realni", izjavio je Aladrović na marginama konferencije The Economist komentirajući zahtjeve sindikata s kojima se pregovara o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru.

Čelnici sindikata javnih službi jučer su u pregovorima zatražili uvođenje 13. plaće, porast osnovice za plaće i povećanje materijalnih prava te hitno povećanje cijene rada kako bi se zaustavilo iseljavanje.

Pročitajte i ovo Josip Aladrović - 1 ALADROVIĆ SA SINDIKATIMA Potpisan protokol o početku pregovora o kolektivnom ugovoru za državne službe. Sindikati očekuju povećanje plaća

Aladrović očekuje da će se za pregovaračkim stolom postići kompromis i u konačnici dogovor "u realnim okvirima".

Objasnio je i složenost situacije u kojoj se treba voditi računa o javnim financijama s obzirom na to da će se sljedeće godine vjerojatno odobriti ulazak Hrvatske u eurozonu.

"Za realne scenarije jesmo, ali ono što je jučer predstavljeno nadilazi financijski potencijal Republike Hrvatske", ustvrdio je ministar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene