Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob navijača u Grčkoj

Zašto sve traje toliko dugo? Odvjetnik poručuje: "Rupe i nedostaci u spisima onemogućavaju tužiteljima da idu dalje"

Aktualno Galerija Navijački neredi u Grčkoj, ilustracija - 2 Navijački neredi u Grčkoj, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Navijački neredi u Grčkoj, ilustracija - 1 Navijački neredi u Grčkoj, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dragan Primorac, znanstvenik Dragan Primorac, znanstvenik Foto: DNEVNIK.hr Navijački neredi u Grčkoj, ilustracija - 3 Navijački neredi u Grčkoj, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Navijački neredi u Grčkoj, ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
Premijer Andrej Plenković putuje u Grčku gdje će se sastati sa svojim grčkim kolegom Kyriakosom Mitsotakisom. Istodobno Atena je pod jakim sigurnosnim snagama uoči sutrašnje utakmice AEK-a i Dinama. Iz Grčke stiže i vijest kako je uhićen navijač za kojim su Grci raspisali tjeralicu.

Grk za kojim je jutros raspisana tjeralica i za kojeg se sumnja da je sudjelovao u neredima - uhićen je. Javljaju tako grčki portali. 

Istodobno, odvjetnik koji brani nekoliko huligana tvrdi - jasno je da je u svemu previše rupa. 

"Rupe i nedostaci u spisima od strane rukovoditelja slučaja onemogućuju javnim tužiteljima da idu dalje sa slučajem, da iznesu optužbe za ubojstvo za bilo kojeg od 105 uhićenih", objasnio je odvjetnik dijela uhićenih Hrvata Vasilos Noulezas.

Pročitajte i ovo Nizama Hećimović, Nermin Sulejmanović stravičan zločin Trostruki ubojica iz Gradačca imao je zakazano vjenčanje s trećom ženom, kupio je i kuću u Brčkom

U Grčku će u ponedjeljak i utorak boraviti i premijer Andrej Plenković, u njegovoj pratnji bit će i dva ministra, Gordan Grlić Radman i Ivan Malenica. Inicijalno ondje putuju zbog neformalnog sastanka lidera, ali iskoristit će priliku pa će razgovarati i o pritvorenim Hrvatima, rekla je reporterka Dnevnika nove TV Petra Buljan.

Čekaju se još i rezultati DNK testiranja koji bi trebali razjasniti događaj, ali i otkriti tko je ubojica. 

"Uvijek imamo nekoliko opcija. Ako imamo biološki trag koji može biti kriv, dlaka, slina - dođemo do počinitelja kaznenog djela", pojasnio je znanstvenik Dragan Primorac.

Pročitajte i ovo Reporterka Valentina Baus razgovara s Andreasom Pottakisom, grčkim pučkim pravobraniteljem Sukob navijača Grčki pravobranitelj ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o prijetnjama uhićenim Boysima: "Razumijem da ta odluka povlači neka pitanja"

Nije samo jedna opcija, dodao je. "Mi vrlo često imamo počinitelja kaznenog djela koji je ostavio svoj biološki trag na žrtvi. Tako vrlo često pronađemo kod žrtve ispod noktiju dovoljan broj stanica da možemo znati s kim je bio zadnje u kontaktu ili kaplje krvi s njegovog tijela. Cijeli koncept je jako dobro opisan", rekao je Primorac.

Zato je nejasno zašto sve tako dugo traje.

"Znam da pokušavaju pronaći ubojicu putem DNK analize, ali u očima grčkog društva nije kriv samo jedan čovjek koji je udario posljednji put, krivi su svi koji su došli sudjelovati u tučnjavi", kazao je novinar Dimitris Valsamos.

Zato je grčki AEK poslao priopćenje - navijače mole da se suzdrže od nereda, ali i da poštuju iznimne mjere sigurnosti koje će biti na snazi.

Dnevnik Nove TV pitao je i Ministarstvo unutarnjih poslova što je s Hrvatima koji nisu uhićeni, ali su stigli u Grčku. Pozvali su se na tajnost.
 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene