Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijeni zaštitar s bratom brinuo za nepokretnu majku

Brat zaštitara: Jednostavno ne mogu vjerovati što se dogodilo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubijeni zaštitar s bratom se brinuo za nepokretnu majku.

Ubijeni 49-godišnji zaštitar već se desetak godina bavio zaštitarskim poslom, nekoliko godina u poslovnici, u kojoj ga je pljačkaš ubio.

Pročitajte i ovo Ilustracija njemačkog ovčara koji je napao ženu Užas u Dubravi Njemački ovčar ugrizao ženu i ubio drugog psa: "Napao je mene i moju obitelj, sve sam prijavio i nitko nije reagirao" Otkriveni improvizirani laboratoriji u Dubravi - 5 Kućna radinost FOTO/VIDEO Policija otkrila nekoliko laboratorija za uzgoj trave u Dubravi: Neke bi opremljenost i dob dilera mogla iznenaditi

Svi su hvalili njegov rad, upečatljiv je kako smo čuli bio i za same susjede u ovom kvartu jer je sa svima, kako su nam rekli, znao lijepo popričati, javiti se. Njegovoj obitelji neće biti lako. Slučaj koji je potresao Hrvatsku komentirali su i u sindikatu zaštitara, koji su i dalje nezadovoljni uvjetima koje imaju.

>> FOTO: Ubio zaštitara i pobjegao s novcem, policija moli pomoć

Nažalost, ovo nije prvi slučaj u kojem su prilikom pljački stradali upravo zaštitari. 2005. su u pljački Fine u Zvonimirovoj ubijena dvojica zaštitara. Lampaši na prozoru obitelji Klapšec samo tri dana prije Božića. Brat ubijenog Damira, strašnu je vijest čuo kada se vratio iz blagdanske kupnje.

Brat ubijenog u šoku i nevjerici

'Vratim se kući i čujem što se dogodilo. U šoku sami ne znam što bi vam više govorio, jednostavno ne mogu još vjerovati. Nisam svjestan da se to uopće dogodilo. Velim vam da smo jutros popili čaj i bili skupa i sad čujem ovakvu vijest. Nevjerojatno nešto', ispričao nam je potreseni Željko Klapšec, brat ubijenog zaštitara.

Nakon što je dobio otkaz u jednoj tvrtki, Damir se prekvalificirao za zaštitara. On i brat brinuli su se o nepokretnoj majci. Iz Sokol Marića, u kojem je radio nekoliko godina, tek šturo priopćenje. 'Radi se o dugogodišnjem zaštitaru društva, koji je u navedenoj poslovnici pružao usluge zaštite od trenutka otvaranja iste za građanstvo', stoji u njihovom priopćenju.

'Štite sebe, novac je ionako osiguran'

Najveći Sindikat zaštitara ogorčen je manjkavostima zakona koji se na njih odnosi. Kažu, moguća su brojna izuzeća koja koriste gotovo sve novčarske institucije. Od konkretnih promjena u zakonu, Sindikati traže da svaka novčarska institucija ima zaštitara.

'On je odgovoran za kontrolu ulaza i izlaza, a ne službenice. Da kontrola ulaza/izlaza ima svoj smisao, to znači da je riječ o neprobojnim materijalima. Neprobojna stakla ili armirani beton apsolutno je svejedno. Da to bude propisano ili dupla vrata ili roto vrata sa duplim vratima', ističe Miomir Jačimović iz Republičkog sindikata radnika Hrvatske.

Zbog svih nedostataka, svojim kolegama poručuju. 'Neka se više usredotoče na vlastitu zaštitu, nego na zaštitu novca, koji je tako i tako osiguran', zaključio je Jačimović. Za razliku od novca, zaštitari nisu osigurani na najbolji mogući način. Rade za prosječno dvije tisuće i sedamsto kuna, a svaki dan za njih je moguća opasnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene