Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobni 'slobodni vikend'

Još jedna ubijena supruga: Sustav ponovno zakazao?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
M.Š. koji je zaklao svoju suprugu, pušten je na slobodan vikend iz Psihijatrijske bolnice u Popovači.

Nakon što je 57-godišnji M. Š. jučer ubodima velikim nožem u leđa ubio svoju 43-godišnju ženu ponovno se postavlja pitanje je li sustav zakazao. M.Š. se naime od 21. siječnja liječi zbog alkoholizma u Psihijatrijskoj bolnici u Popovači gdje su ga svakog vikenda posljednjih mjeseci puštali kući. Tako je bilo i ovog kobnog vikenda. M. Š. se napio, po tko zna koji put, te se posvadio sa svojom suprugom da bi joj zario nože nekoliko puta u leđa. Nakon toga se pokušao objesiti, ali su ga spriječili sin i susjedi prerezavši konop. Ubojica je u teškom stanju te se bori za život u Općoj bolnici u Novoj Gradišci. PU sisačko-moslavačka je potvrdila da su često intervenirali zbog obiteljskog nasilja te da je M.Š. tri puta prijavljen prekršajno, a jednom čak i kazneno.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Završio u zatvoru Ugledao suprugu s muškarcem pa u nekoliko minuta počinio 7 kaznenih djela Ilustracija Užas kod Splita Udario ženu šakom u glavu jer mu je ušla u traku bez žmigavca

>> Nožem ubio suprugu pa se pokušao objesiti

U Popovači se liječio i Vlastimir Kihalić zbog PTSP-a, ali su mu u ovoj ustanovi dozvolili da nosi oružje zaključivši da nije agresivan. Kihalić je 21. ožujka 2005. hladnokrvno iz pištolja ubio suprugu Željku Kihalić i njezine dvije prijateljice Nadu Kušan i Vesnu Mokrović-Marinković. Devet mjeseci kasnije osuđen je za svako pojedinačno ubojstvo na 30 godina zatvora, ali je sudsko vijeće, objedinjenjem presude, odlučilo odrediti jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina. U srpnju 2007. Kihalić se objesio o vlastiti remen u ćeliji kaznionice u Lepoglavi.

Jedan od najgorih zločina obiteljskog nasilja dogodio se u lipnju 2006. kada je 22-godišnji T. Jakopović hicem iz pištolja ubio svoju tri godine stariju suprugu Jelenu ispred Doma u Nazorovoj, a zatim i sebi presudio. Tragedija je zapravo epilog duge bračne svađe zbog koje je i dvogodišnje dijete tog bračnog para bilo smješteno u dom u Nazorovoj. U tijeku je bila i brakorazvodna parnica, a do kobnog dana oboje supružnika je smjelo posjećivati svoje dijete, ali u odvojenim terminima. Ubojica žene je policiji već od prije bio poznat po nizu kaznenih djela kao što su krađe, teške krađe i ilegalno posjedovanje oružja. Majka dvogodišnjeg djeteta je nebrojeno puta pozivala u pomoć državne institucije tražeći zaštitu za sebe i sina. Umjesto da Jelenu i sina smjeste na sigurnu adresu a nasilnom suprugu zabrane da ima se približava, institucije nisu učinile ništa da ih zaštite.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene