Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jociću mjesec dana pritvora

Joca Amsterdam ubojstvo Pukanića planirao od 2007.?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joca Amsterdam, koji je sinoć priveden na saslušanje kod istražnog suca Specijalnog suda, dobio je mjesec dana zatvorskog pritvora s kaznenom prijavom u kojoj je osumnjičen za zločinačko udruživanje i teško ubojstvo. Odluku da ubije Pukanića Jocić je, navodi se u kaznenoj prijavi, donio još 2007. godine.

U kaznenoj prijavi navodi se da je Joca Amsterdam formirao kriminalnu grupu u kojoj su bili braća Robert i Luka Matanić, Slobodan Đurović, Željko Milovanović, Amir Mafalani i Bojan Gudurić koja je još 2007. donijela odluku o ubojstvu Pukanića, piše Blic. Tako se cijela grupa, na čelu s Jocom Amsterdamom, tereti se da je 23. listopada protekle godine u centru Zagreba u bombaškom napadu ubila Ivu Pukanića i njegovog suradnika Niku Franića. Zgrada Specijalnog suda u kojoj je Joca saslušan bila je pod maksimalnim mjerama sigurnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje u Beogradu Kuzmanović negira sudjelovanje u atentatu na Pukanića Slika nije dostupna Povjerio mu se Knežević: Jocić je 'premier liga' srpskih mafijaša

>> Joca Amsterdam planirao je pobjeći u Švicarsku?

U policiji je preksinoć Jocića saslušao zamjenik specilanog tužitelja koji vodi slučaj ubojstva Pukanića. Jocićev odvjetnik Zdenko Tomanović kaže da je Jocić negirao sve navode o umješanosti u ubojstvo Pukanića tvrdeći da su optužbe iznesene na njegov račun rezultat političkih igara u Hrvatskoj.

Matanić direktno optužio Jocića

Izvor Blica iz vrha MUP-a Srbije tvrdi da policija ima dovoljno dokaza da Jocića osumnjiči za organizaciju Pukanićeva ubojstva i protiv njega podnese kaznenu prijavu. Slučaj je, navodi Blic, rađen u suradnji srpske i hrvatske policije koja je dobila izjavu Roberta Matanića koji Jocića direktno optužuje za organizaciju ubojstva. Blic dalje navodi kako su hrvatski mediji prije desetak dana objavili vijest o postojanju još jednog svjedoka pokajnika koji je do dan prije Pukanićeva ubojstva sudjelovao u pripremama za njegovu likvidaciju. Taj svjedok također optužuje Jocu Amsterdama za organizaciju ubojstva navodeći da je za to angažirao kuma i prvog suradika Slobodana Đurovića, zvanog Kardinal.

Izvor Blica kaže kako je Jocić znao za ove iskaze te da je posebno bio zainteresiran za Đurovićevu izjavu te je očekivao uhićenje. Zbog toga zadnjih dvadeset dana uopće nije izlazio iz kuće u Tolstojevoj ulici, a planirao je bijeg u Austriju na navodno liječenje od epileptičnih napada', rekao je Blicov izvor. Ukoliko Jociću, kako se očekuje, rješenjem istražnog suca bude određen pritvor, on će tijekom noći biti prebačen u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene