Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG UVREDE

JEŽIĆ TUŽI PERNARA I TRAŽI 100.000 KN "Bojim se da ću završiti kao pas Medo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Ježić, sin riječkog biznismena Roberta Ježića, tuži Ivana Pernara zbog izjave kako je on krivac za smrt sestara Višnje i Gordane Filipović, koje su poginule na autocesti Rijeka - Zagreb 2006. godine.

Saborski zastupnik Ivan Pernar danas je objavio kako je primio tužbu Damira Ježića, sina riječkog biznismena Roberta Ježića, koji traži naknadu štete od 100 tisuća kuna jer ga je Pernar uvrijedio ustvrdivši kako je on kriv za smrt sestara Filipović, Višnje i Gordane, u prosincu 2006. godine.

Pročitajte i ovo Centar zatajio bolest posvojene djece - 6 donosi Provjereno "Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

"Danas sam primio tužbu sina riječkog tajkuna Roberta Ježića koji traži naknadu štete od 100.000 kuna jer sam ga uvrijedio tvrdnjom da je njegov sin vozilom ubio sestre Filipović. To je isti onaj Ježić koji je obećao vratiti 5 milijuna eura Sanaderovog mita, ali to nikada nije učinio.

Podsjećam da je Sanader u međuvremenu oslobođen i da pravosuđe pogoduje tajkunima i HDZ-ovcima, bojim se da ću završiti kao pas Medo", istaknuo je Pernar u objavi na Facebooku. 

Podsjetimo, Višnja i Gordana Filipović poginule su u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Rijeka 2006. godine. Te su večeri u društvu tri prijatelja krenule prema Zagrebu. Kod mjesta Čavli Višnja je izbjegla frontalni sudar s automobilom koji je jurio u suprotnom smjeru. Naglo je skrenula i automobil se prevrnuo, a nepoznati vozač drugog auta pobjegao je s mjesta nesreće.

Deset godina nakon njihove pogibije i pokušaja zataškavanja čitavog slučaja, Mustafa Etemaj, jedan od svjedoka nesreće, u lipnju ove godine za Provjereno je odlučio javno progovoriti o svemu što zna.

Tri je puta nakon nesreće, kaže, zvao kolege u policiju, ali su mu svaki put poklapali slušalicu. I sam je, kaže, istraživao slučaj te otkrio krivca za pogibiju sestara Filipović. "S kolegom iz postaje sam išao istražiti taj slučaj, spazio sam sliku sa terminala MUP-a i tu osobu koju sam ja vidio i koja 99 posto odgovara osobi Damiru Ježiću. Da su htjeli poduzeti 2006. bi se to otkrilo jer je bila registarska oznaka i doznali bi tko je bio počinitelj te prometne nezgode", rekao je Etemaj. Odluku da javno istupi donio je nakon što je dobio otkaz.

Na redakcijski mail potom je stigao i odgovor Damira Ježića - ustvrdio je da je nevin i poslao prijepis računa s kreditne kartice i potvrdu o polaganju ispita za učitelja skijanja, koji, kako je rekao, dokazuju da u vrijeme prometne nesreće nije bio u Hrvatskoj već u Italiji.

Pernar je Damira Ježića izravno optužio u rujnu ove godine, kad je napisao: "Većina vas još uvijek vjeruje u poštenje riječke policije koja štiti ubojicu sestara Filipović samo zato jer je on sin HDZ-u bliskog tajkuna Roberta Ježića, a mene poziva na obavijesni razgovor iako znaju da nikakvih dokaza protiv mene nema, samo zato jer sam u vrhu Živog zida, a ne zločinačke organizacije". 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene