Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna greška

Jesu li neke Toyote s greškom završile i u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki su problemi za japanskog proizvođača automobila Toyotu, a i kupce vozila tog najvećeg svjetskog proizvođača, među kojima ih je dosta i u Hrvatskoj.

Zbog opasne greške koja dovodi u pitanje sigurnost putnika iz prodaje povlače čak osam milijuna raznih modela diljem svijeta. Jesu li neke Toyote s greškom završile i u Hrvatskoj? Vladaru svjetske autoindustrije potkrala se nevjerojatna greška u proizvodnji. Zbog neispravne papučice gasa automobili navodno nekontrolirano ubrzavaju. Iz Toyote su priznali da se to događa u rijetkim slučajevima, ali ipak iz cijelog svijeta povlače skoro osam milijuna raznih modela. 'Radi se sigurno o jednom od najvećih povlačenja vozila u svjetskoj povijesti. Ovo sigurno nije dobar znak za Toyotu, tvrtku koja je izgradila imidž visoke kvalitete i sigurnosti i oni zasigurno trebaju poraditi na svojoj kvaliteti da se ne bi desilo da se ovo ponavlja', rekao je Željko Marušić, prometni stručnjak. U Hrvatskoj za sada nije zabilježen ni jedan slučaj Toyote sa neispravnom papučicom gasa.

Pročitajte i ovo Ilustracija otkriven je klorpirifos U voću iz Hrvatske otkriven zabranjeni pesticid opasan za djecu Ilustracija u cijelom svijetu "Vlasnici, javite se!": Zbog kvara se povlači više od pola milijuna ovih automobila

>> Toyota povlači milijune vozila

Hrvatski generalni zastupnik za Toyotu za sada se nije oglasio. Zna se samo da se iz europske prodaje povlači oko dva milijuna automobila no Toyota nije precizirala o kojim se modelima radi. Priznali su samo da je u Europi do sada prijavljeno 26 slučajeva neispravne papučice. Kada stišćete neispravnu Toyotinu papučicu gasa ona vam može zapeti na polovici te također kod otpuštanja može imati usporen povratak, naravno ovo je vrlo opasno jer može doći do naglog i nepredviđenog ubrzanja. Iza SAD-a pak stižu vijesti o brojnim nesrećama gdje vozači Toyote nisu mogli zaustaviti vozila pa čak i skupocjene Lexuse. Navodno se u istragu uključio i američki FBI. Američki distrubuteri za problem su čuli tek prije par dana. 'Moja prva misao bila je da ustanovimo koji su automobili neispravni da ih slučajno ne prodamo dok se ne nađe rješenje i dok se ne obave popravci', rekao je jedan američki prodavač. Konkurentski GM već je iskoristio Toyotino posrtanje i nudi 1.000 dolara svakom tko Toyotu zamjeni za GM-ov model.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene