Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diplomatski skandal

Jeremić optužuje Hrvatsku za izigravanje dogovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diplomatski skandal između Srbije i Hrvatske postaje sve veći. Nakon što je otkazao gostovanje na Croatia summitu u Dubrovniku, ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić sada optužuje Hrvatsku da je izigrala dogovor.

Jeremić kaže da je bio spreman sudjelovati na summitu u Dubrovniku ali da organizatori nisu bili spremni poštovati precizno napravljeni dogovor, koji je predviđao da on govori na otvaranju. Umjesto toga, delegaciji Srbije je ponuđeno da na summitu sudjeluje u petak, zajedno sa delegacijom Kosova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završio Croatia summit: Proširenje EU ne smije biti žrtvom odbijanja Lisabonskog sporazuma Slika nije dostupna U Dubrovniku počeo Croatia Summit 2008.

>> Srbija odbila sudjelovati na Croatia summitu

'Sa organizatorom Croatia summita napravljen je precizan dogovor oko formata učešća delegacije Srbije i predstavnika privremenih institucija iz Prištine', rekao je Jeremić. 'Hrvatska strana je u posljednjem trenutku izigrala taj dogovor i na moju veliku žalost, mi nismo imali izbora osim da otkažemo naše sudjelovanje u Dubro'hRVATSKA hnkiu', zaključio je Jeremić.

Jandroković: Na otvaranju nije bilo mjesta Jeremiću

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković rekao je novinarima uoči početka sastanka kako su razlozi za Jeremićev nedolazak, čije je sudjelovanje bilo najavljeno, protokolarne prirode. Jandroković je pojasnio kako je Jeremić želio govoriti na otvaranju summita, što je hrvatska strana odbila i ponudila da on govori na jednome od panela u petak.

S obzirom na razinu ljudi koji otvaraju skup, tamo nije bilo mjesta za Jeremića, rekao je Jandroković.

Na otvaranju summita govorili su hrvatska premijerka Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, mađarski premijer Gordon Bajnai, švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt i zamjenik američke državne tajnice James Steinberg.

Kako ocjenjujete odnose Srbije i Hrvatske?

  • Odličnim
  • Nikad boljim
  • Normalnim
  • Nikad gorim
  • Katastrofalnim
  • Bratskim

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene