Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jelavić ostaje u pritvoru do izručenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikica Jelavić, koji je prije tjedan dana uhićen u Sloveniji, čekat će izručenje Njemačkoj u pritvoru jer ga je sud u Krškom ponovno odbio pustiti na slobodu uz jamčevinu od pola milijuna eura, doznaje se od njegovog odvjetnika.

"Sud je odbio drugu žalbu obrane na odluku istražnog suca kojom je odbijen prijedlog da se Jelaviću ukine pritvor uz jamčevinu od pola milijuna eura", rekao je slovenski odvjetnik Jelavića Drago Šribar koji je sudsko rješenje o neprihvaćanju žalbe dobio u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oslobođen treći put Žalba na oslobođenje Nikice Jelavića Slika nije dostupna Tko je Nikica Jelavić? 'Jelavić? On je brižan otac četvero djece i doktor veterine'

Jelavić se više ne može žaliti na pritvor ali može predložiti novi iznos jamstva, no njegov odvjetnik to neće učiniti jer smatra da ni viša ponuda ne bi bila prihvaćena.

"To više nećemo raditi jer smo stekli dojam da bilo koje jamstvo, pa čak u iznosu i od pet milijuna eura ne bi bilo prihvaćeno jer sud smatra da je samo pritvor dovoljna mjera koja jamči da će Jelavić ići u Njemačku", rekao je Šribar.

Odvjetnik očekuje da će Jelavić njemačkim pravosudnim tijelima biti izručen krajem ovog ili početkom idućeg tjedna.

Jelavić se pred Okružnim sudom u Krškom u petak suglasio s izručenjem, pa će ono biti obavljeno po brzom postupku koji traje do deset dana, a rok teče od subote kada je odluka o izručenju postala pravomoćna, objasnio je odvjetnik.

Njemačko tužiteljstvo Jelavića sumnjiči da je na prijevaru, uz pomoć krivotvorenih ugovora i bankovnih dopisa, od Bavarske pokušao dobiti 530.000 eura naknade štete za vrijeme koje je u Njemačkoj proveo u pritvoru 2004. zbog sumnje da je opljačkao draguljarnicu u gradu Kemptenu. Nakon tromjesečnog pritvora Jelavić je oslobođen sumnji, pa je postupak obustavljen, a on je zatražio naknadu.

Uhićen je prije tjedan dana pri ulasku u Sloveniju na graničnom prijelazu Obrežje temeljem europskog uhidbenog naloga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene