Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnje i do 10 milijuna kuna

Jedini kulturni objekt u Hrvatskoj koji se sam financira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatno jedini kulturni objekt koji se sam financira i održava, Arena u Puli, godišnje zaradi i do 10 milijuna kuna. Ova godina mogla bi biti i uspješnija.

Ispred Arene dug je red za kartu. Unatoč velikoj vrućini, turisti ne odustaju od puta kroz antičku povijest. Svake godine Arena bilježi sve veći broj posjetitelja. Posjetilo ju je, do današnjeg dana, 162 tisuće gostiju, što je u odnosu na prošlu godinu 10 tisuća turista više.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Oproštaj od Đorđa Balaševića u pulskoj Areni - 1 Odlazak umjetnika Za ovaj je grad legendarni Đole bio posebno vezan, a večeras će mu iza drevnih zidina odati posljednju počast

>> U Puli pronađena antička reljefna ploča

Godišnje se ta brojka penje i preko 300 tisuća. Što donosi zaradu od gotovo 10 milijuna kuna. 'Možemo reći jedan od rijetkih objekata kulturnih koji se financira, samofinancira i održavanje se financira iz vlastitih prihoda', rekao je Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja.

Najveći promet ostvari se preko ljeta. Samo ovaj srpanj, dolaskom 70 tisuća gostiju, ostvario se dobit od gotovo dva milijuna kuna. Rekord je ove godine postigao i filmski festival. Broj gledatelja popeo se na visokih 78 300. Nikad toliko! Upravo događaji i manifestacije pune Arenu i u noćnim satima!

A po prvi put u povijesti Arena će ugostiti i gladijatore modernog doba. Zagrebački Medvjedi u povijesnoj će građevini u rujnu odigrati dvije hokejaške utakmice. 'Sigurno će biti kao vijest jedna od headlinea u cijelom svijetu što će biti odlična promidžba spomenika Pule i cijele Hrvatske', dodaje Komšo. Očekuje se više od 14 tisuća gledatelja, a karte za ovaj povijesni događaj gotovo su rasprodane.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene