Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kritike iz HNS-a

"Jasno je da će o bilo kakvim promjenama u obrazovanju odlučivati Željka Markić"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je oštro kritizirao izbor osam novih članova Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje.

Hrvatska narodna stranka kritizirala je izbor osam novih članova Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje za koje navodi da su „bliski konzervativni udrugama, pokretima ili pojedincima, Crkvi i strankama poput Hrasta“.

Pročitajte i ovo VAR Uvjerljiv odgovor Mislite li da je suđenje u HNL-u pristrano? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) U veljači govorio drugačije Vrdoljak promijenio ploču, HNS ipak neće podržati Milanovića: "Svi kandidati su ili previše lijevo ili previše desno"

U priopćenju navode kako neki od novih članova uopće nisu skloni reformama.

„Sasvim je jasno da će se bilo kakve promjene i odluke o hrvatskom obrazovanju voditi pod ultrakonzervativnom palicom Željke Markić“, poručuju iz HNS-a.

Poručuju kako je jedna od predloženih članica, Valentina Jerković, koordinatorica Hrasta u Rijeci i kandidatkinja na lokalnim izborima te da je Alexander Buczynski među prvima izrazio podršku Zlatku Hasanbegoviću.

„Novi predsjednik Nacionalnog vijeća djeluje pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a definitivno i najspornije, jedna od predloženih, Eva Kirchmayer-Bilić, zagovornica je korištenja pozdrava „Za dom spremni“, uz obrazloženje da je to „istinska i iskonska hrvatska poruka, najdubljeg i najpozitivnijeg naboja“, navodi se u priopćenju stranke.

„Odabir takvih ljudi za donošenje ključnih odluka, mjera i strategija u obrazovanju, kao prvoj i glavnoj šansi za uspjeh i izgradnju budućnosti naše djece, skandalozan je i nedopustiv. Potpuno je nejasno koji su kriteriji za odabir osoba koje će činiti ovako važno tijelo, sam odabir je netransparentan, a poruka koju Vlada i Ministarstvo obrazovanja i znanosti šalju njihovim odabirom krajnje je zabrinjavajuća. Vlada i njen ministar plagijator Pavo Barišić idu dalje u nastojanjima da obrazovanje potpuno prepuste u ruke Željke Markić, udruge U ime obitelji i Hrasta“, poručuju iz HNS-a.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene