Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni na sastanak

Jandroković: Objava imena kandidata napad je od strane SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković smatra da je objava kandidata za nove veleposlanike u medijima napad na njegovo ministarstvo iza kojeg stoji SDP, ali nije želio nagađati jesu li imena procurila iz Ureda predsjednika Ive Josipovića .

'Zašto se sve to radi? Zato što bi SDP s partnerima želio raditi ono što su radili od 2000. do 2003. i vratiti sustav na tu razinu', rekao je Jandroković na konferenciji za novinare. Šef hrvatske diplomacije nije želio nagađati jesu li imena procurila iz Ureda Predsjednika Josipovića, koji je ranije zatražio Jandrokovićevu smjenu navodeći kao razlog nepoštivanje procedure i medijske napade.

Pročitajte i ovo Simulirana sjednica u Saboru za učenike simulirana sjednica Jandroković otvorio sjednicu Sabora: "Politika nije šou i zabava" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

'Neću spekulirati odakle su procurila imena, ali iz MVPEI-a sigurno nisu', rekao je Jandroković dodajući da je spreman za što skoriji sastanak s Josipovićem na kojem bi se 'ime po ime' analizirao prijedlog o novim veleposlanicima i konzulima.
Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković još jednom je ponovio da se Vlada treba što prije dogovoriti i rasporediti veleposlanike, pogotovo u važnijim zemljama.

Ministar je još jednom ponovio kako je premijerka Kosor pozvala na sastanak predsjednika Ivu Josipovića i 'izrazila spremnost da se pojedinačno analizira životopis i rad svakog od navedenih kandidata'.' Spremni smo na konkretan razgovor kako bi razmotrili kvalitete i donijeli odluke', poručio je ministar.

Dodao je da je od 2000. do 2001. u MVPEI ušla 'vojska SDP-ovih kadrova', među njima i neki koji se predstavljaju kao nezavisni analitičari i napadaju njegovo ministarstvo. Spomenuo je pritom bivšeg veleposlanika u SAD-u Ivana Grdešića, u Švedskoj Branka Caratana i Damira Grubišu.

Jandroković je naglasio kako je, otkako je postao ministar vanjskih poslova u siječnju 2008., previše uložio u izgradnju sustava diplomacije da bi dozvolio da se on tako lako urušava te je odbacio tvrdnje da stranački vodi ministarstvo.

Potkrijepio je to podacima da je broj zaposlenih zbog racionalizacije smanjen sa 1527 na današnjih 1253, proračun smanjen sa 686 milijuna kuna 2007. na 558 milijuna kuna ove godine uz redovito ispunjavanje obveza, da se za vodeće dužnosti i za odlaka u inozemstvo raspisuju interni natječaji i da je vodeći ministarstvo davao prednost mladim i obrazovanim ljudima. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene