Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacio prozivke

Jakovina: Traži se nešto senzacionalistički čemu bi se moglo prigovarati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina odbacio je prozivke o Vladinoj najavi smanjenja dužnosničkih plaća kao populističkoj mjeri, ističući kako će se plaće smanjivati jer je Vlada zauzela takav stav.

"Ako se ne skidaju, pitanje je zašto se ne skidaju. Ako se najavi da već drugi put skidamo plaće u ovom mandatu za pet do deset posto, sad je pitanje zašto ne više. Traži se nešto senzacionalistički čemu bi se moglo prigovarati", izjavio je Jakovina novinarima u Sibinju. U toj je općini, zajedno s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem, nazočio svečanoj sjednici Općinskoga vijeća u prigodi obilježavanja 79. godišnjice "Sibinjskih žrtava" i Dana općine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Članovi Vlade nisu u stanju zaraditi svoje plaće'

Ministar je naglasio kako je njegovo ministarstvo u protekle dvije godine skinulo 700 milijuna kuna parafiskalnih nameta za gospodarstvo. "Volio bih da više govorimo o tome, a ne o skidanju plaća dužnosnika. Plaće ćemo skinuti svakako, Vlada je zauzela stav", poručio je.

Vezano uz obranu od poplava, Jakovina je rekao kako se od poplava ne mogu braniti sve površine u Hrvatskoj. Naglasio je kako sve službe dobro rade svoj posao, ali da se poplave nisu mogle izbjeći, unatoč velikim ulaganjima u sustav obrane od poplava zadnjih godina.

Štetama koje se nije moglo spriječiti Jakovina smatra i one uslijed ledenih kiša u Gorskom kotaru, napominjući kako je na Vijeću ministara u Bruxellesu najavio kako će Hrvatska nakon procjene šteta na šumama i infrastrukturi zatražiti pomoć iz Europskog fonda solidarnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene