Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Hrvatska još nije sasvim slobodna’

Jakovčić dijelio bermude 's potpisom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski župan Ivan Jakovčić na porečkome je Trgu slobode održao svojevrsni performans pod nazivom ‘Hrvatska još nije sasvim slobodna’.

Izvedba je bila reakciju na njegovu izjavu prigodom otvorenja ovogodišnje skupne izložbe suvremenih autora ‘Porečki annale’ da bi izložbu najradije zatvorio te kao odgovor na kritike na njegovo odijevanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pale na pod PORED PREDSJEDNICE Dok su pozirali Čičak ostao bez hlača Slika nije dostupna Ne, nije mu pozlilo... VIDEO Možete li pogoditi što ovaj čovjek radi?

Današnji performans, rekao je Jakovčić, i odgovor je onima koji kritiziraju njegovo ‘pomalo neobično odijevanje’ i bermude, to jest kratke hlače u kojima se pojavio na nedavnom skupu ‘kukuriku koalicije’ u Baranji.

>> Jakovčić: Neprihvatljivo je ukidanje Trgovačkog suda u Pazinu

U prilog tomu, Jakovčić je na Trgu slobode u Poreču građanima podijelio stotinu kratkih ljetnih hlača, koje su razgrabljene u desetak minuta, a on se na sve potpisao flomasterom i tako ispunio obećanje da će darovati ‘robu s potpisom’ (Roba tutto firmata).

Uz hlače je dijelio i naljepnice na kojima je pisalo ‘Trg slobode riječi’, ‘Trg slobode misli’ i ‘Trg slobode govora’.
‘Neki su mi s ovog trga poručivali da će ubiti moje riječi, moje misli, moje govore. Još sam živ, još sam tu’, poručio je Jakovčić. Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene