Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku Predsjedništvo HDZ-a

Kerum i sestra došli u HDZ: Rad oslobađa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor će se vjerojatno, nakon sastanka sa suradnicima, obratiti i novinarima.

Oko 14 sati u zgradu HDZ-a došao je Željko Kerum i novinarima samo kratko rekao - 'Rad oslobađa!'. Moramo se zapitati je li splitski gradonačelnik uopće svjestan što je izjavio.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Naime, 'Rad oslobađa', odnosno 'Arbeit macht frei' je izraz poznat iz Drugog svjetskog rata, jer se pisao na ulazima nacističkih koncentracijskih logora. Izraz 'Arbeit macht frei' je stajao na ulazima koncentracijskih logora 'kao svojevrsan tajnovit izraz koji znači žrtvovanje u načinu da beskonačan rad znači duhovnu slobodu'.

Nakon Keruma u HDZ je stigla i njegova sestra Nevenka Bečić. Na pitanje o izbornim listama samo je kratko rekla: 'Sve ćete vidjeti na vrijeme!'. 'Zagreb je naš najveći i najljepši grad, nakon Splita', odgovorila je Bečić na pitanje o tome kako joj se sviđa klima u Zagrebu.

Posljednjih nekoliko sati u sjedištu HDZ-a, na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma, ministri samo dolaze i odlaze, a na pitanje jesu li izborne liste gotove kratko odgovaraju: 'Bit će!'

Čim završi Predsjedništvo HDZ-a, predjednica stranke Jadranka Kosor obratiti će se novinarima i otkriti detalje oko izlaska na izbore. Tijekom dana HDZ će izborne liste predati i Državnom izbornom povjerenstvu.

Jučer su HDZ i DC potpisali sporazum o suradnji. Prema sporazumu, DC-u će pripasti 4. mjesto na HDZ-ovoj listi u 6. izbornoj jedinici, a na kojem će biti Vesna Škare Ožbolt. Na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma  bili su jučer Miroslav Tuđman i Zdravko Tomac koje je Kosor predstavila kao 'intelektualne savjetnike' uoči izbora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene