Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj eliminacije?

Kosor: Jasno je tko mi želi oduzeti titulu počasne građanke Vukovara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor nije željela detaljnije komentirati zahtjev Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovara da joj se oduzme titula počasne građanke toga grada dok ne vidi taj zahtjev, no, naglasila je kako je to "na žalost već viđeno i zna se tko stoji iza tih napada".

Koordinacija, okupljena oko Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, zatražila je danas da se Kosor oduzme titula koju je dobila 2003., jer njezino "ponašanje i djelovanje posljednjih godinu dana vezano za događaje u Vukovaru i oko njega dokazuje da ona nije dostojna nositi titulu počasne građanke grada Vukovara", rekao je predsjednik te Koordinacije Franjo Šoljić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brani bivšu premijerku Bauk: Kosor nije nedostojna statusa počasne građanke Vukovara Slika nije dostupna Stao u obranu bivše premijerke Sabo: Oduzeti Kosor status počasne građanke bio bi nezapamćeni nonsens

Zahtjev Koordinacije utemeljen je na činjenici da je Kosor, kao hrvatska premijerka, mogla i trebala "učiniti daleko više i dodatno se skrbiti za Vukovar i Vukovarce", istaknuo je Šoljić.

Jadranki Kosor žele oduzeti titulu počasne građanke Vukovara

Krajem rujna prošle godine Stožer je uputio isti prijedlog Gradskom vijeću Vukovara, navodeći kao razlog što je Kosor odbila potpisati zahtjev za uvrštavanje točke "Vukovar mjesto posebnog pijeteta" u dnevni red saborskog zasjedanja. Time je, ocijenili su, "dopustila nasilje vladajućih nad zakonom i žrtvom Vukovara, odbila sastanak svih počasnih građana kako bi pokrenuli dijalog, opstruirala sastanak Stožera sa saborskim klubom kojem pripada i odbila potpisati inicijativu za saborskom raspravom o toj tematici".

Jadranka Kosor je taj prijedlog ocijenila pokušajem njezine potpune eliminacije iz političkog života, dodavši da sve postaje jasno ako se zna tko je koga podržavao na lokalnim izborima i tko danas može odlučiti u vukovarskom Gradskom vijeću.

"To je jedan pamflet koji vrvi lažima, da sam ja dopustila nasilje vladajućih u Vukovaru, da nisam htjela doći kao počasna građanka na sastanak - to je laž", kazala je tada Kosor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene