Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaposlenica vrtića

'Ja više ne mogu s neisplatom plaća, to je deveti mjesec'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenice dječjeg vrtića 'Krijesnica' iz Hrvatske Kostajnice još uvijek čekaju isplatu devet zaostalih plaća.

Iako su u studenom primile dvije plaće, odgajateljice ne znaju hoće li dobiti zaostatke ili početi redovito dobivati plaće. Tako se zapravo rad odgajateljica već dvije godine svodi na volontiranje, a dvije tete su prije Nove godine ostale i bez posla.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Slika nije dostupna Vrtić mjesecima bez novca Tužna priča iz H. Kostajnice: Tete u vrtiću već 10 mjeseci bez plaće!

'Rekla sam da će ovdje zamrijeti cijeli život, ovdje će doći do zatvaranja cijele ustanove i to će doći, ja više tako ne mogu s neisplatom plaća, to je 9 mjesec', rekla je Nives Seibert, ravnateljica dječjeg vrtića 'Krijesnica'.

>> Zagrepčani, evo koliko ćete ubuduće plaćati vrtić za svoju djecu

Za vrtiće je nadležna gradska vlast koja novca nema. Gradonačelnik je od Vlade pomoć tražio 20-ak puta. 'Šta to ne bi trebalo biti, šta mi to trošimo bezveze? Ovo je golo preživljavanje', rekao je gradnonačelnik Tomislav Paunović

U Kostajnici je upitan i rad knjižnice te vatrogasaca,a javnu rasvjetu gase ranije. U Ministarstvu financija novca za njih očito nemaju. 'Ministarstvo financija nema zakonske mogućnosti odobriti Gradu Hrvatskoj Kostajnici financijsku pomoć iz sredstava Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske, niti ima izvora na temelju kojih Vladi Republike Hrvatske može uputiti prijedlog za odobrenje financijske pomoći'.

Prije mjesec dana vrtić je obnovljen sredstvima iz EU fondova, a sada im prijeti zatvaranje jer novca za grijanje ima svega za dva dana.

Odgajateljice su ljute jer, tvrde, štedi se samo na djeci. Gradonačelnik Paunović je priznao kako je ispred zaposlenica u nekom trenutku stavio zaposlenike gradske uprave. 'Gradska uprava mora biti, a vrtić će biti ako ima novaca', rekao je.

Unatoč teškoj situaciji, odgajateljice svaki dan uspijevaju uljepšati dan mališanima, a kada će dobiti zaostatke te početi primati redovitu plaću, nitko ne zna. U novom gradskom proračuna novca za vrtić upola je manje.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene