Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK U HGK-u

Dobar posao s Izraelom: Izraelski poduzetnik otkrio gdje vidi priliku za hrvatske tvrtke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krvnu sliku konkurentnosti itekako poboljšava hrvatska vojna industrija. Već godinama je jedna od perjanica domaćeg gospodarstva, a samo u prošloj godini izvezla je proizvoda vrijednih 200 milijuna eura. U njezinu kvalitetu došli su se uvjeriti i Izraelci. I usput dogovorili brojne poslove.

Protekle tri godine hrvatski strojevi razminiravaju Golansku visoravan. Zagrebačka tvrtka posao je dobila zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti svojih strojeva na daljinsko upravljanje.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"Stroj je već uspio raditi tri godine bez ikakvih većih oštećenja s uklonjenih dosta mina. U korištenju kod detonacije mina nismo imali ozbiljnih problema, a i imali smo sto posto očišćenost terena nakon prolaska našeg stroja", kaže poduzetnik Vjekoslav Majetić.

Hrvatska izvrsnost privukla je i ostale izraelske tvrtke koje su u Zagreb došle razgledati hrvatske puške, pištolje i vojne kacige.

U Gospodarskoj komori održano je 119 poslovnih razgovora između 53 hrvatske i 15 izraelskih tvrtki, a sklopljen je i Sporazum o gospodarskoj suradnji.

"Puno toga naše dvije industrije mogu raditi zajedno, od proizvodnje do dijeljenja tehnoloških znanja. Znam da imate odličnu startup scenu i tu vidim vašu priliku", rekao je Zvika Zuckerman, izraelski poduzetnik.

Avigdor Lieberman, izraelski ministar obrane, kaže da od sastanka u HGK očekuju prave rezultate. "ovo će stvoriti još veću šansu za povezivanje gospodarstava naše dvije zemlje, puno očekujemo", kaže Lieberman.

S izraelskim kolegom je ministar obrane Damir Krstičević razgovarao i o nabavci novog borbenog aviona. Izrael je jedan od pet ponuditelja.

"Drago nam je da u našem natječaju sudjeluju najbolji, SAD, Švedska, Izrael, Južna Koreja, Grčka. Nadam se da ćemo dobiti odlične ponude i nakon toga ćemo ih izevaluirati i odabrati ono što je najbolje za Hrvatsku", rekao je Krstičević.

Prošle godine Hrvatska je prema Izraelu izvezla proizvoda vrijednih 50 milijuna eura. Te brojke ove godine mogle bi biti još i veće, budući da nas Izraelci vide kao regionalnog partnera po pitanju ulaganja u vojnu industriju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene