Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turnir, koncert...

Iznos koji ste uplatili raste: Božidar uskoro na liječenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Božidar Šišak uskoro bi mogao započeti svoje liječenje matičnim stanicama. Prikupljeno je preko 800 tisuća kuna, koliko je potrebno za taj početak, no za cjelokupno liječenje potrebno je 150 tisuća eura.

Ljiljana Vuletić iz Udruge 'Ljubav na djelu' u telefonskom razgovoru potvrdila nam je da je skupljeno preko 800 tisuća kuna, koliko je potrebno za početak Božidarovog liječenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priopćenje obitelji Ivana i Božidar u teškom stanju, obustavljena humanitarna akcija Slika nije dostupna Humanitarna akcija Oba su roditelja sada u bolnici

'Skupljeno je preko 800 tisuća kuna i očekujemo da će Božidar uskoro krenuti put Njemačke na početak liječenja. No, i dalje molimo sve dobre ljude koji pomažu obitelji Šišak, da to nastave i dalje, jer je za cijelo Božidarovo liječenje potrebno oko 150 tisuća eura', rekla nam je Vuletić.

>>Hrvatska još jednom pokazuje veliko srce

Josip Jadrijević, predsjednik DVD-a Primošten, potvrdio nam je u telefonskom razgovoru kako je to vatrogasno društvo pokrenulo inicijativu o organizaciji malonogometnog turnira 8 vatrogasnih postrojbi, a čiji cjelokupni prihod će donirati obitelji Šišak.

'Malonogometni turnir održat će se 10. kolovoza, na kojem će sudjelovati DVD Primošten, DVD Rogoznica, DVD Grebaštica, DVD Šibenik, DVD Zablaće, DVD Brodarica-Krapanj, JVP Vodice i JVP Šibenik. Kotizacija će iznositi između 300 i 400 kuna, te ćemo postaviti i kutije za donacije.  Cjelokupni prihod donirat ćemo obitelji Šišak', rekao nam je Jadrijević.

Nakon turnira održat će se i humanitarni koncert na kojem će nastupati Igor Cukrov, a očekuje se još poznatih estradnih imena. Cijelu akciju podržava i izbornik nogometne reprezentacije Igor Štimac koji će putem radio postaja pozvati ljude da se priključe akciji.

Podsjetimo, Ivana i Božidar Šišak su roditelji dviju malenih djevojčica suočeni s teškim zloćudnim tumorima. Spas za Božidara leži u eksperimentalnom liječenju matičnim stanicama u klinici International Immunology Foundation u Njemačkoj.

Međutim, liječenje u toj klinici iznosi 2.800 eura na dan, dok je 12-15 dana potrebno da bi se ustanovilo reagira li njegovot ijelo na terapiju, što iznosi oko 40 tisuća eura. Cjelokupno liječenje iznosi oko 150 tisuća eura ako tijelo pozitivno odreagira. Cijela situacija je HITNA jer svaki novi dan bez liječenja umanjuje mu šanse za oporavak.

Udruga 'Ljubav na djelu', koja je nakon što ih je o situaciji obavijestio kolega novinar, pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja novčanih donacija.

Obitelji Šišak možete pomoći na slijedeće načine:

POZIVOM NA DONACIJSKI TELEFON: 060 90 18 ( 6,15 kn pdv uključen)

ili

NOVČANOM DONACIJOM na žiro račun u Raiffeisen banci na ime Božidar Šišak, Sopnička 87B, Sesvete:
KUNSKI : IBAN HR4424840083114608641
DEVIZNI : IBAN HR7424840083291886271 SWIFT RZBHHR2X

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene