Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a

Bačić poručio oporbi: "Ne smijemo se bojati da ćemo postati žrtva agresije zbog našeg stava"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sjednice predsjedništva HDZ-a medijima se obratio predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić.

Osvrnuo se na temu obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. Kaže da Hrvatska kao članica EU-a i NATO-a zna svoju ulogu i obveze i prije svega poštuje vrijednosti koje su nas i uvele u te asocijacije.

"Zbog naše politike vjerodostojnosti i ispravnog postavljanja u različitim kriznim situacijama u Europi i svijetu i dobili smo i njihovo povjerenje te smo postali respektabilan igrač na razini Europske unije. Sada kada od 1. siječnja postajemo državom članicom eurozone i državom članicom Schengena, odjednom reteriramo i kao da nismo do kraja na osnim postavkama na kojima smo bili", kaže Branko Bačić i dodaje da time narušavamo vlastiti ugled i vjerodostojnost koju imamo u međunarodnoj zajednici.

Pročitajte i ovo U Metkoviću otvorena Dnevna bolnica - 5 Za manje intervencije Pacijenti iz Metkovića više ne moraju u Split ili Dubrovnik: Otvorena je Dnevna bolnica, projekt vrijedan 50 milijuna kuna

Oporbi, koja se tome protivi, je poručio "da se ne smijemo bojati da ćemo postati žrtva nekakve agresije zbog takvog našeg stava", javlja N1.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene