Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mamac za turiste

BARANJSKO ČUDO Imate li prijedlog za ime?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Baranji ima puno novosti.

Kroz Kopački rit na godinu prođe 30.000 ljudi, a ostatkom Baranje još 7 i pol tisuća. Četrdeset posto su stranci.

Pročitajte i ovo Mesnica - 1 pripreme za uskrs Bez ove namirnice mnogima je blagdanski stol nezamisliv, u nekim dijelovima Hrvatske već je nastala nestašica Kopački rit - 2 zimska bajka Mistični raj na istoku Hrvatske privlači sve više turista: "Možemo biti više nego zadovoljni"

U sljedeća četiri dana Baranjom će proći na stotine Amerikanaca, Austrijanaca, Mađara i domaćih turista. Iako još nije službeno otvoren, mamac za posjetitelje postao je novi originalni drveni most kroz Kopački rit.

Zajedno s pratećim sadržajima stajao je 15 milijuna kuna, što su financirala Ministarstva zaštite okoliša te turizma. Do 10. lipnja građani su pozvani dati mu ime, a novosti u Baranji ima još. Kroz trsku i močvaru, dva i pol kilometra dugu šetnicu u Kopačkom ritu već su prozvali baranjskim čudom.

Dobra predsezona: U Istri imaju razloga za zadovoljstvo

U repliku slavnog turskog mosta, ugrađena je cijela hrastova šuma. Sve da spektakularni prizori budu još bliži.

'Šetnica će zapravo biti poučna staza sa brojnim mjestima za odmorište i sami čujete pjev ptica', kaže Ružica Marušić iz Parka prirode Kopački rit. Produženi vikend napunio je Baranju koja se u špici kontinentalne sezone pokazuje u svim bojama.

PUN POGODAK 'Zeleni stol' u Nacionalnom parku Krka pravi je mamac za turiste

'Ime Baranji, to je dakle na Mađarskom ovca ili janje, pa onda smo mi tu priču o vunici uspjeli pokloniti ovci kao životinji', rekao nam je vlasnik obiteljskog turističkog imanja Davor Alić. Novosti ima još. Baranjci stalno ulažu u nove sadržaje, tako će na ovom obiteljskom imanju u Popovcu do kraja mjeseca biti izgrađen prvi privatni turistički, i to zatvoreni bazen.

'Brojna ulaganja pokazuju opravdanost u to kada kažemo da želimo postati jedna od vodećih turističkih regija u kontinentalnom dijelu Hrvatske', ispričala je Danijela Mihaljević iz Turističke zajednice Bilje.

Kroz Kopački rit na godinu prođe 30.000 ljudi, a ostatkom Baranje još 7 i pol tisuća. Četrdeset posto su stranci, trend je u porastu, pa raste i broj kreveta. Baranja je omiljeno odredište cikloturista, a sve staze vode u Kopački rit. Uz originalne sadržaje poput šetnje preko lopoča, i boravak gostiju moći će biti dulji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene