Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveno upozorenje

FOTO Upaljeni alarmi: Pada gust snijeg, očekuju se snažni udari vjetra, kaos i na Jadranu

Snijeg
Snijeg DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Screenshot Screenshot Foto: HAK Snijeg u Zagrebu Snijeg u Zagrebu Foto: Igor Soban/Pixsell Snijeg u Bjelovaru - 3 Snijeg u Bjelovaru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Snijeg u Bjelovaru - 2 Snijeg u Bjelovaru - 2 Foto: DNEVNIK.hr +7 Snijeg u Bjelovaru - 1 Galerija 1/12 >>
Snijeg je zabijelio sjeverozapadnu Hrvatsku, a DHMZ je upozorio na nepovoljne vremenske uvjete tijekom dana.

U noći je počeo padati snijeg na sjeveru Hrvatske. Zabijelili su se Zagreb i okolica, a snijega ima i u Zagorju i Međimurju, vidljiv je na ulicama Varaždina, Marije Bistrice, Samobora, Čakovca.... Očekuje se da će u gorju pasti i do 40 centimetara.

Iz HAK-a javljaju da su kolnici mokri ili vlažni i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Pročitajte i ovo Ilegalni iskopi - 1 Donosi Provjereno Kopa bez dozvole, a susjedi strahuju za vlastiti život: "Pobit će nas, nemoj više, molim te"

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Pula-Zadar, Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka te brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak. Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) - Ist (Kosirača) - Olib - Silba - Premuda - M. Lošinj plovi bez pristajanja u luku M. Lošinj.

Snijeg Snijeg u Zagrebu (Foto: Igor Soban/Pixsell)

Operativni centar Civilne zaštite jutros je uputio upozorenje na opasne vremenske pojave za Hrvatsku.

DHMZ-ov meteoalarm upaljen je za više područja.

Pročitajte i ovo Meso Loše vijesti Cijena ovog mesa u veleprodaji mjesecima u padu, a građani je i dalje skupo plaćaju: Prognoze nisu optimistične

Crveno upozorenje na vjetar: u regiji Rijeka naglo će zapuhati olujna i orkanska bura, a udari podno Velebita očekuju se između 130 i 160 km/h. Narančasto upozorenje na vjetar na snazi je u regiji Gospić. Za Split i Knin najavljuju olujne i orkanske udare bure.

Crveno upozorenje na snijeg i poledicu u regiji Gospić: do kraja dana napadat će između 15 i 50 centimetara, a puhat će jak i olujan sjeveroistočni vjetar. Moguće mećave i zapusi.

Pročitajte i ovo Napojnice; ilustracija - 1 Nova mogućnost Manča iskočila iz sive ekonomije, ali tu je i vječno pitanje: Koliko su Hrvati laki na novčaniku?

Narančasto upozorenje na snijeg i poledicu u regiji Karlovac. Moglo bi napadati do 25 centimetara snijega, lokalno i do 40 centimetara u višim predjelima do kraja dana. Moguće mećave i zapusi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene