455062
455062
455062
455062
455062

"IZBORI SU BILI DEBAKL" Članovi Predsjedništva HDSSB-a traže izborni sabor stranke

  • , 27.10.2016., 13:17
  • Autor:
  • komentara

Jelinić i Doroghazi pozvali su sve aktere na smirivanje tenzija te da se u interesu stranke, članova, simpatizera te glasačkog tijela HDSSB-a što prije održi izborni sabor.

 
 
 
 
Branimir Glavaš (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Branimir Glavaš (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Članovi Predsjedništva HDSSB-a Slavica Jelinić i Damir Doroghazi pozvali su danas na smirivanje tenzija u toj stranci te pozvali na što skorije održavanje izbornog sabora HDSSB-a.

Jelinić i Doroghazi podržali su inicijativu osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i gradonačelnika Belišća Dinka Burića da se u najkraćem roku održi sabor HDSSB-a na kojem bi se demokratskim putem izabrao predsjednik i čelništvo stranke.

"Vjerujemo da su i Dragan Vulin i Branimir Glavaš kao nositelji lista na parlamentarnim izborima 2016. godine imali najbolju namjeru da ostvare što bolji rezultat. Međutim na kraju smo polučili, ne loš rezultat, nego rezultat ravan debaklu", navode u priopćenju to dvoje članova predsjedništva. Dodaju i da je HDSSB regionalna demokratska stranka te njezini članovi i glasači zaslužuju da se demokratskim putem izabere novo vodstvo.

Inače, HDSSB je na proteklim parlamentarnim izborima osvojio jedan mandat (Branimir Glavaš).

Jelinić i Doroghazi pozvali su sve aktere na smirivanje tenzija te da se u interesu stranke, članova, simpatizera te glasačkog tijela HDSSB-a što prije održi izborni sabor. Također, naglašavaju i da je u demokratskom izbornom procesu lobiranje sasvim legalan i demokratski izborni postupak kod svih vrsta izbora i u njemu nema mjesta ucjenama, prijetnjama i pritiscima.

Dinko Burić, kojega je Predsjedništvo HDSSB-a isključilo iz stranke, u srijedu je izjavio kako su izbacivanje iz stranke utemeljitelja Branimira Glavaša i smjena predsjednika Dragana Vulina, te što skorije održavanje izbornog sabora i izbor novog vodstva, osnovni preduvjeti za oporavak HDSSB-a.

Sud časti HDSSB-a u prvom stupnju u srijedu je iz stranke isključio osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, gradonačelnika Donjeg Miholjca Zorana Kovača te još šest osoba, a protiv još osam članova pokrenuti su stegovni postupci.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i saborski zastupnik te stranke Branimir Glavaš sazavali su za danas u podne izvanrednu konferenciju za novinare u Osijeku. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se