Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUKOBI IDU DALJE

"IZBORI SU BILI DEBAKL" Članovi Predsjedništva HDSSB-a traže izborni sabor stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jelinić i Doroghazi pozvali su sve aktere na smirivanje tenzija te da se u interesu stranke, članova, simpatizera te glasačkog tijela HDSSB-a što prije održi izborni sabor.

Članovi Predsjedništva HDSSB-a Slavica Jelinić i Damir Doroghazi pozvali su danas na smirivanje tenzija u toj stranci te pozvali na što skorije održavanje izbornog sabora HDSSB-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna raskol ili raskol, pitanje je sad Preokret i amnezije u oporbi: Tko će na kraju cmoljiti u SDP-u? Slika nije dostupna Grbin: "Nema razloga da budem sankcioniran. Nema elemenata, osim možda..."

Jelinić i Doroghazi podržali su inicijativu osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i gradonačelnika Belišća Dinka Burića da se u najkraćem roku održi sabor HDSSB-a na kojem bi se demokratskim putem izabrao predsjednik i čelništvo stranke.

"Vjerujemo da su i Dragan Vulin i Branimir Glavaš kao nositelji lista na parlamentarnim izborima 2016. godine imali najbolju namjeru da ostvare što bolji rezultat. Međutim na kraju smo polučili, ne loš rezultat, nego rezultat ravan debaklu", navode u priopćenju to dvoje članova predsjedništva. Dodaju i da je HDSSB regionalna demokratska stranka te njezini članovi i glasači zaslužuju da se demokratskim putem izabere novo vodstvo.

Inače, HDSSB je na proteklim parlamentarnim izborima osvojio jedan mandat (Branimir Glavaš).

Jelinić i Doroghazi pozvali su sve aktere na smirivanje tenzija te da se u interesu stranke, članova, simpatizera te glasačkog tijela HDSSB-a što prije održi izborni sabor. Također, naglašavaju i da je u demokratskom izbornom procesu lobiranje sasvim legalan i demokratski izborni postupak kod svih vrsta izbora i u njemu nema mjesta ucjenama, prijetnjama i pritiscima.

Dinko Burić, kojega je Predsjedništvo HDSSB-a isključilo iz stranke, u srijedu je izjavio kako su izbacivanje iz stranke utemeljitelja Branimira Glavaša i smjena predsjednika Dragana Vulina, te što skorije održavanje izbornog sabora i izbor novog vodstva, osnovni preduvjeti za oporavak HDSSB-a.

Sud časti HDSSB-a u prvom stupnju u srijedu je iz stranke isključio osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića, gradonačelnika Donjeg Miholjca Zorana Kovača te još šest osoba, a protiv još osam članova pokrenuti su stegovni postupci.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i saborski zastupnik te stranke Branimir Glavaš sazavali su za danas u podne izvanrednu konferenciju za novinare u Osijeku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene