Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazak na birališta

Evo što vam je činiti u nedjelju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
6350 biračkih mjesta spremno je za nedjeljne predsjednički izbore.

Po šesti put ćemo birati osobu koja će nas predstavljati u zemlji i svijetu. Mogućnost glasovanja imat će 3.779.281 osoba koji će svoje pravo moći ostvariti na 6350 biračkih mjesta od kojih je 90 u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Novinari na press konferenciji Sve lošija situacija na razini EU Hrvatska se našla na zabrinjavajućoj listi: Rame uz rame Mađarskoj i Poljskoj po napadima na novinare Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

Svako biračko mjesto označeno je brojem, a tamo će vas dočekati glasačke kutije i paravani koji će osigurati da svoj glas date tajno.

Dobit ćete glasački listić s imenima četiriju kandidata. Glasujete tako da zaokružite redni broj ispred imena kandidata. Sve ostalo smatrat će se nevažećim listićem.

Glasački listić potom ćete ubaciti u kutiju, a listiće će prebrojavati birački odbori. Oni će vas na biralištu dočekati, a uz njih će biti i promatrači.

Izborni dan na Novoj TV

Kad izlazite na svoje biračko mjesto ne zaboravite na osobnu iskaznicu ili putovnicu jer bez identifikacijskog dokumenta ne možete ostvari pravo glasovanja.

Tko nema važeću identifikacijsku ispravu, potvrdu za glasovanje može nabaviti u uredima državne uprave koji će sutra raditi.

Ako se ne nalazite u svom mjestu prebivališta, a niste do 17. prosinca najavili da ćete glasovati negdje drugdje, nemate pravo izaći na izbore.

Birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati, a u 20 sati DIP počinje s objavom prvih neslužbenih rezultata. Možda ćemo već sutra znati tko je pobjednik ovih izbora. Ako ne, sve ćemo ponoviti 14 dana kasnije.

Ako nijedan od kandidata ne dobije 50 posto glasova izašlih birača u drugi krug idu dva najbolje plasirana kandidata.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene